Ми у Facebook
17.10.2018, 09:21

Пластуни з Рівненщини зустрілися з Петром Порошенком

rv.gov.ua

Сотня пластунів - представників Пластової оселі «Волошки», що успішно діє в Рівненському районі, побували в Бучі на Київщині.
Там Президент України Петро Порошенко відкрив Національний Пластовий Вишкільний Центр.

Рівненська делегація була другою за розміром з усієї тисячі присутніх пластунів. При чому троє скаутів зі Шпанова – Павло Фінюк, Ілля Русило та Мирослав Завалюк – ще й складали пластову присягу.



«Організація, яка в Україні об’єднує майже вісім тисяч членів, має 118 осередків, діє у всіх областях і виховує справжніх патріотів, повинна мати сучасний центр. Чи не вперше в нашій державі національно-патріотичне виховання, нарешті, стало одним із пріоритетів державної політики в Україні. Уперше за чверть століття у державному бюджеті було передбачено десять мільйонів гривень на виконання заходів з національно-патріотичного виховання», – зауважив Президент України Петро Порошенко.

Загалом головною метою Центру є організація проведення різних тренінгів, навчань, семінарів, акцій та заходів, які покликані навчити волонтерів, вчителів і усіх бажаючих займатись з дітьми за пластовою виховною методикою, опановувати нові інноваційні освітні методи.

Рівненські пластуни склали 12-метровий герб на майдані Незалежності [+Фото]

Окрім цього, пластуни матимуть можливість проводити у центрі різні змагання, підготовку до таборового літа, що значно підвищить залучення молоді до волонтерського руху.

Рівненські пластуни передали матеріали про українських героїв до музею


rv.gov.ua
rv.gov.ua


«Структуру Центр скопіював з Івано-Франківського пластового центру, а практичне наповнення – з Пластової оселі «Волошки», що у Рівненському районі», - розповідає голова Окружної Пластової Ради Рівненської округи пласту – НСОУ Юрій Шадий.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.uа.





На правах реклами