Ми у Facebook
20.10.2018, 19:53

Наваримо і напечемо - газ подорожчає майже на третину

фото unn.com.ua

Уряд вирішив - з 1 листопада поточного року ціна газу для населення складатиме 8550 грн за тисячу кубометрів.
Прем’єр-міністр зазначив - зобов’язання підвищувати ціну і вирівнювати її для всіх споживачів (промисловості та населення) Україна взяла на себе ще в 2008 році. З тих пір цей пункт міститься в усіх Меморандумах програм співпраці з МВФ. Одночасно під це зобов’язання, взяли багатомільярдні кредити, які збільшили загальний обсяг державного боргу на майже 50 млрд дол. І наразі настає період виплати значної частини цього боргу. Аби зробити це, Україні потрібно знайти прийнятні фінансові інструменти. Співпраця з МВФ – один з таких інструментів. Але активізувати її можна лише при умові виконання зобов’язання щодо ціни на газ для населення.

Правила отримання субсидії знову змінилися (+ІНФОГРАФІКА)


«І хочу наголосити, що ми розпочинали перемовини з того, аби підвищити ціни на 60%. Шляхом перемовин ми це знизили. Ціни з 1 листопада зростуть лише на 23,5%, - сказав Володимир Гройсман. – Ми також повністю забезпечимо родини тих, хто потребуватиме підтримки», - пообіцяв Володимир Гройсман.

На Рівненщині доведеться більше платити за воду (+ПОКАЗНИКИ)

За словами Гройсмана, ухвалюється рішення про збільшення фінансування програми «теплих кредитів» і направлення 90% прибутку НАК «Нафтогаз України» в бюджет. Ці гроші мають витратити на потреби громадян.

За повідомленням Урядового порталу, kmu.gov.ua.





На правах реклами