Ми у Facebook
20.10.2018, 20:46

Саудівська Аравія визнала загибель опозиційного журналіста

фото з pravda.com.ua

Влада країна визнала - чоловік загинув в Генконсульстві в Стамбулі.
"Попередні підсумки розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою за фактом зникнення підданого Джамаля Хашоггі, вказують, що суперечка, яка виникла у нього з кількома людьми під час його перебування в генеральному консульстві королівства в Стамбулі, переросла у сварку і бійку, що призвело до його смерті", - зазначається у повідомленні МЗС Саудівської Аравії.

Ер-Ріяд запевняє у тому, що зараз ведеться розслідування і під слідством перебувають 18 громадян Саудівської Аравії, хто вони – не розголошують.

Ті, хто спілкувались з Хашоггі перед його смертю, прибули в Стамбул для того, щоб повернути його тіло в Саудівську Аравію.

Саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі зник в консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. За повідомленнями ЗМІ, перед вбивством Хашоггі катували, а потім відрубали голову.

Після обшуків саудівського консульства турецька поліція заявила, що знайшла докази убивства Хшоггі.

Президент США Дональд Трамп анонсував "суворе покарання" Саудівській Аравії в разі підтвердження інформації вбивство Хашоггі.

За повідомленням видання Українська правда, pravda.com.ua.





На правах реклами