Ми у Facebook
22.10.2018, 10:58

Гройсман скзав, що газ міг бути і дорожчим

kmu.gov.ua

Таку заяву Прем’єр-міністр України зробив в ефірі телеканалу "Україна".
«Ми працюємо з фінансовими ринками світу, аби віддати кредити, які на нас поклали минулі уряди протягом 2005- 2013 років. Зараз ми щороку платимо 5 млрд дол. в якості обслуговування (взятого тоді) боргу», - сказав Володимир Гройсман.

Наваримо і напечемо - газ подорожчає майже на третину


За його словами, однією з умов продовження співпраці з партнерами, передусім Міжнародним валютним фондом, є підвищення цін на газ для населення. Втім, це підвищення стало значно меншим за попередні вимоги. «У мене було два варіанти – аби домовитися про мінімальне зростання цін на газ і продовжити співпрацю. Або увійти в дефолт. Це банкрутство країни. Заощадження громадян знеціняться, буде галопуюча інфляція. Цього неможливо було допустити», - зазначив Володимир Гройсман.

На Рівненщині доведеться більше платити за воду (+ПОКАЗНИКИ)


Також Гройсман підкреслив, що програма субсидій – адресної допомоги від держави - розширена. В травні поточного року Уряд дещо посилив контроль за субсидіантами - виключно з метою викрити шахраїв. «Зараз є електронний реєстр субсидій, - сказав Володимир Гройсман. – Ми спокійно компенсуємо людям витрати».

Про це повідомляє Урядовий портал, kmu.gov.ua.

Нагадаємо, починаючи з 1 листопада ціни на газ зростуть на 23,5%.





На правах реклами