Ми у Facebook
23.10.2018, 15:23

Гройсман публічно пообіцяв, що більше не підвищуватимуть ціну на газ

фото epravda.com.ua

Прем’єр-міністр України зробив нову публічну заяву.
За словами Володимира Гройсмана чергового підвищення ціни на газ на 35% для населення не буде. Про це Гройсман заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Наваримо і напечемо - газ подорожчає майже на третину

«Питання про те, що треба робити ще одне підвищення на 35% не стоїть і не може стояти. Цього не станеться, тому що це неприйнятно для українських громадян. І я тут виступаю на стороні людей», — сказав Гройсман.

Високопосадовець наголосив, що підвищення ціни на газ був вимушеним кроком.

Гройсман скзав, що газ міг бути і дорожчим


«Це має привести до того, що ми зможемо працювати з міжнародними фінансовими ринками, обслуговувати борги і таким чином будемо забезпечувати стабільність і розвиток національної економіки», — сказав Гройсман.

Про це повідомляє Громадське, hromadske.ua.

Нагадаємо, що з з 1 листопада зростуть ціни на газ на 23,5%. За словами Володимира Гройсмана, однією з умов продовження співпраці з партнерами, передусім Міжнародним валютним фондом, є підвищення цін на газ для населення. Втім, це підвищення стало значно меншим за попередні вимоги. «У мене було два варіанти – аби домовитися про мінімальне зростання цін на газ і продовжити співпрацю. Або увійти в дефолт. Це банкрутство країни. Заощадження громадян знеціняться, буде галопуюча інфляція. Цього неможливо було допустити», - зазначив Володимир Гройсман.





На правах реклами