Ми у Facebook
24.10.2018, 17:20

Що за чортівня або Як святкувати Хелловін рівнянам

Хеллоуїн або Ніч напередодні Дня всіх святих відзначають щорічно у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Проте у Рівному тематичні вечірки та декорування гарбузів кипить і на вихідних.
Як з’явилося свято

На території сучасних Ірландії, Шотландії та Англії проживали племена, які ділили рік на два сезони – зиму і літо.

Так, 31 жовтня був останнім днем ​​у році. Згідно з традиціями, саме в ніч з 31 жовтня на 1 листопада злі духи проникали на землю. Для того, щоб захиститися від них, було прийнято вбиратися у страшні костюми.

А в 19 столітті багато ірландців, шотландців та англійців емігрували до Нового Світу. Свято перекочувало разом з ними.

Як відзначають зараз

Сьогодні з найбільшим розмахом Хелловін відзначають у США і Канаді. А справжніми столицями свята стали Нью-Йорк і Лос Анджелес.

В Україні це свято почали відзначати зовсім недавно. Молодь вдається до нього для веселощів і тематичних вечірок. У цей день влаштовують різні Halloween-party, конкурси на найкращий страшний костюм і прикрашають свої будинки гарбузами, павутинням, сухим листям тощо.

Світильник Джека

Страшний гарбуз насправді називається Світильником Джека. Саме такий ліхтар, за легендою, допоміг духам знайти шлях у чистилище.

Так, багато століть вже існує легенда про жадібного коваля і п’яницю Джека, який тричі обдурив диявола і виторгував собі довгі роки безтурботного життя, а також обіцянку не претендувати на його душу після смерті.

Коли п’яниця помер, у рай його душа також не потрапила. Джек був змушений поневірятися по землі в очікуванні Судного дня, освітлюючи собі дорогу шматочком вугілля, який він поклав в порожню гарбузову головку. Нині цей атрибут служить для того, щоб відганяти злих духів.

http://fakty.ictv.ua/ua/lifestyle/20171024-najstrashnishyj-kostyum-i-svitylnyk-dzheka-yakogo-chysla-hellouyin-2017/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ