Ми у Facebook
26.10.2018, 11:48

Українські порти понесли колосальні збитки через дії Росії

Фото tsn.ua.

заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Українські порти зазнали понад мільярд гривень збитків через дії Росії в Азовському морі. Про це міністр розповів кореспонденту телеканалу «Настоящее время» (проект Радіо Свобода та Голосу Америки).

Росія обрала нову тактику блокування в Азовському морі


«Маріупольський порт був змушений перейти на чотириденний робочий тиждень. Ми бачимо постійні зупинки українських, іноземних кораблів в Азовському морі, Керченській протоці, аж до того, що судновласники зазнають збитків через простій кораблів. Це близько 15-50 тисяч доларів на добу. Середній час затримки (кораблів – ред.) досягає понад 30 годин, і це втрати не тільки України, але і європейських платників податків, оскільки продукція з цих портів йшла на ринки Європи», – підкреслив Омелян.

Серед постраждалих в Римському метро є українці


Нещодавно Європейський парламент ухвалив резолюцію про загострення ситуації в Азові. Європарламентарі засудили порушення Росією українського суверенітету в Азовському морі, а також розкритикували штучне блокування торговельних суден. Крім того закликали до введення нових санкцій проти Кремля у випадку подальшої ескалації напруженості.

Про це повідомляє Радіо Свобода, radiosvoboda.org.

Намагаємося, що влітку Росія обрала нову стратегію блокування України - росіяни перепиняли іноземні судна при проході у Керченській протоці.





На правах реклами