Ми у Facebook
26.10.2018, 14:01

Підвищення цін на житлово-комунальні послуги не позначиться на отримувачах субсидій, - Рева

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів про основні принципи програми житлових субсидій у контексті зміни ціни на природний газ для опалення.
За словами урядовця, відмінність житлово-комунальних послуг від будь-яких інших товарів полягає у їх життєвій необхідності для людей в зимовий період, а тому програма житлових субсидій є безальтернативною.

Мінсоцполітики пояснило зміни до надання субсидій


"Людина не може прожити без житлово-комунальних послуг, оскільки не можна вижити взимку в приміщенні, яке не опалюється. І, коли у людини відсутні можливості придбати тепло за встановленою виробником ціною, обов'язок держави їй допомогти, а ця допомога називається - субсидією", - пояснив Міністр.

Він також акцентував увагу на тому, що отримувачі субсидій не відчують коливань ціни на газ, оскільки їхня частка оплати залишиться незмінною.

Як дізнатися, чи призначать субсидію?

"Субсидія залежить від двох факторів - від розміру тарифу та від доходів громадян. Якщо доходи громадян не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, яку людина сплачує за опалення, не змінюється, а зростання тарифу компенсується збільшенням субсидії. Тобто сума, яку сплачує держава за людину, зростає по мірі зростання тарифів, а для людини залишається без змін", - заявив Андрій Рева.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua





На правах реклами