Ми у Facebook
30.10.2018, 08:01

30 жовтня - ікони Божої Матері «Визволителька»

30 жовтня православна церква вшановує ікону Божої Матері «Визволителька». Свята ікона прославилася чудесами з давніх часів.На ній зображена Пресвята Богородиця, яка тримає на правій руці Ісуса Христа, Який благословляє правицею.
Ікона Божої Матері «Визволителька» довгий час перебувала на Святій Горі Афон. Зберігали її у насельника Руського Пантелеймонівського монастиря схимонаха Мартиніана, який отримав святиню від ієромонаха Феодула. 20 липня 1889 року вона була принесена в Ново-Афонський Симоно-Кананітський монастир на Кавказі.

26 жовтня церква вшановує Іверську ікону Божої Матері

Ця ікона прославилася дивами ще в середині 19-го століття. Після молитви перед образом жителі грецького міста Спарта позбулися напасті сарани, яка вкрила їхні поля. Сталося це у 1841 році. Власник ікони, афонський старець Мартиніан молитвою перед цим образом, приносив зцілення багатьом хворим.



Святкування іконі «Визволителька» було встановлено 17 жовтня як подячний спомин чудового порятунку імператора Олександра III з усією родиною під час залізничної аварії під станцією Борки Курсько-Харківсько-Азовської дороги. Менш ніж за місяць до цієї події, 24 вересня 1888 року, все сімейство володаря імператора відвідало Ново-Афонську обитель, де Олександр III особисто заклав собор в ім'я святого великомученика і цілителя Пантелеймона.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ