Ми у Facebook
03.11.2018, 10:09

Конституційний суд України не став оцінювати заборону на продаж землі

ukrinform.ua

Судді відмовили у відкритті провадження. Що це значить для пересічного українця? Це пояснив юрист та правозахисник з Рівного.
Велика палата Конституційного Суду України на засіданні розглядала питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 69 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пунктів 14, 15 Розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України.

На вулицю “євробляхерів” прийшло свято?

Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі.

Як повідомляє видання Українська правда, за скасування мораторію на продаж землі виступають уже близько 1,5 тисячі організацій.

Нерозмитнене авто на "євроблясі" визнали законним

- Це напряму стосувалось вільного ринку землі сільськогосподарського призначення в країні.Конституційний суд відмовився оцінювати конституційність мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, винісши ухвалу про відмову у відкритті конституційного провадження у справі. Текст даної ухвали на сьогодні, ще на жаль, невідомий, але виходячи із даного рішення КСУ можна спрогнозувати, що були наявні процесуальні помилки зі сторони заявників. На сьогодні питання вільного ринку землі сільськогосподарського призначення так і залишається неврегульованим. Не дивлячись на ніби активну позицію щодо позитивного вирішення зі сторони Гаранта та європейської практики. Ринок посівних площ в Україні і далі де-факто продовжує знаходитись у тіні. А, ділки зі всіх сторін і далі продовжують торгувати землею використовуючи сірі схеми, - пояснює адвокат і правозахисник Валентин ДУПАК.





На правах реклами