Ми у Facebook
06.11.2018, 11:15

В Україні фермери отримуватимуть компенсацію

Фото з Інтернету

Фермерські господарства уже в цьому році зможуть отримувати допомогу на гектар земель і на працівників, які працюють в господарствах.
Про це повідомив заступник міністра аграрної політики України Віктор Шеремета.

«Ми внесли дві зміни до порядку використання коштів держпітримки на фермерів. Одна зміна – це пряма підтримка на гектар, так само як у Європі – 100 євро, у нас 3 тисячі гривень на площу до 20 га. Тобто фермери можуть отримати до 60 тисяч гривень на площу. Але фермери, які створилися з 1 січня 2016 року, тобто новостворені господарства», – повідомив заступник міністра.

Як фермеру сплатити податки

За його словами, друга зміна – це запровадження дотації на члена фермерського господарства у розмірі 9,5 тисяч гривень. Віктор Шеремета підкреслив - це пряма підтримка, це дотація на працюючого зареєстрованого члена господарства. Але ця сума складає не більше 30 тисяч, тобто три члена господарства отримають цю дотацію.

В сьогоднішніх умовах фермери Рівненщини працюють удвічі більше

Постанова також розширила список банків, за кредити в яких фермери мають право отримати компенсацію від держави. До цього це були лише чотири державних банки. Зараз до них додалися і комерційні.

Про це повідомляє Agronews, agronews.ua.





На правах реклами