Ми у Facebook
06.11.2018, 14:37

На Рівненщині виявили сказ у диких тварин

rivneprod.gov.ua

В області діагностували хворобу в шести лисиць.
На початку листопада зареєстрували шість випадків сказу лисиць на території мисливських угідь Рівненської області.

З 22 жовтня 2018 року на території Рівненської області проходить кампанія по відстрілу лисиць з метою визначення ефективності вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, проведеної 17 – 22 вересня 2018 року за допомогою авіатранспорту.

На Рівненщині виявили сказ у корови

Станом на 05 листопада 2018 року на території мисливських угідь області відстріляли 30 лисиць, біоматеріали направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ та подальшого відправлення до Києва в науково – дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно – санітарної експертизи для дослідження біомаркеру в зубах.

Сказ і чума: про неблагополучні райони Рівненщини

Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного матеріалу на сказ в Рівненській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби зареєстровано шість випадків захворювання лисиць на сказ, а саме:

Березнівський район – 4;
Дубровицький район – 1;
Костопільський район – 1.

Трупи лисиць спалили.

На території неблагополучних щодо сказу пунктів проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин».

Спеціалісти Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини районів вивчають можливі контакти хворих лисиць з людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу в населених пунктах.

За повідомленням з Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.





На правах реклами