Ми у Facebook
18.11.2018, 14:00

Хто перетворює Рівне на квітуче місто?

Хто хоч раз побував у Рівному, обов’язково захоче повернутися у це напрочуд зелене місто.
Про красу та здоров’я зелених насаджень щоденно дбають фахівці КП “Рівненський міський трест зеленого господарства”. Спектр робіт дуже широкий — від догляду за квітниками до ремонту пляжного обладнання та встановлення новорічної ялинки. Керівник тресту Ірина Савчук стверджує, що у найближчих планах зеленбудівців — зробити рідне місто ще більш квітучим, і для цього є усі можливості.





“Рівненський міський трест зеленого господарства” створює зелені зони загальноміського користування, забезпечує догляд за насадженнями, санітарну очистку, а також виготовлення, встановлення та ремонт малих архітектурних форм, реконструкцію і ремонт паркового обладнання. Через торгівельну мережу тресту в будь-яку пору року можна придбати вирощену його фахівцями якісну рослинну продукцію та супутні товари.

Щоб зрізані квіти не втрачали красу і свіжість

У постійному користуванні тресту — майже 62 га земельних ділянок. Посадковий матеріал вирощують також у трьох критих оранжереях. Ефективно забезпечити роботу дозволяє наявність власного автопарку та спецтехніки: тракторів, автокранів, а також засобів малої механізації — газонокосарок, висоторізів, кущорізів, тощо.


У Рівному відновили понищені клумби

Нині підприємтво обслуговує 160 га зелених зон міста. А на балансі і в постійному користуванні — міські парки площею понад 70 га. Це “Парк Молоді”, “Ювілейний”, “ Парк Перемоги”, “Припляжний”, сквер ім. Богомолова. Газони, квітники, дерева та кущі, водойми та фонтани, мощені плиткою та асфальтовані садові доріжки, пам’ятні знаки, обеліски, гідротехнічні споруди — все це сфера відповідальності працівників тресту.

ФОТОФАКТ: Рівненські клумби заквітчали бегоніями

Знана частина всього обсягу робіт з озеленення — догляд за існуючими насадженнями для зберігання їх декоративного вигляду та санітарно-гігієнічного призначення: підживлення рослин торфом, вирізування порослі дерев та кущів, прополювання квітників, стрижка кущів та живоплоту, згрібання трави після покосу тощо.

Щоб оздоровити довкілля, суттєво збільшили кількість насаджень хвойних порід. Адже вони не лише декоративні, а й виділяють фітонциди. Приємно помилуватися екзотичними рослинами, які, до того ж, в багатьох випадках виявилися більш стійкими порівняно з місцевими видами. Отже, висадили тую, ялівець, модрину, катальпу, клен шаровидний, бересклет, дуб червоний, сакуру та інші.


ФОТО: Патріотична клумба на Рівненщині

У 2017 році на виконання Програми розчищення та впорядкування малих річок було проведено вселення цінних видів риб в акваторію річки Устя та Басівкутського водосховища в межах міста Рівного.
Рівненський міський трест зеленого господарства двічі — за результатами 2015 та 2016 років — завойовував золото в рейтингу підприємств України за результатами загальнодержавного ранжування суб’єктів господарювання у номінації “ Фінансові показники успішної діяльності”.

За матеріалами видання “Будівельний журнал”





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ