Ми у Facebook
16.11.2018, 09:20

Де чекають студентів та випускників вузів?

Напередодні Міжнародного дня студента, який відзначається 17 листопада, експертно-аналітичний центр Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна зацікавився питанням: «Чи сильно відрізняється пропозиція для випускників та поки ще обтяжених сесіями студентів, які не мають можливості працювати full time?».
Почнемо з того, що вакансій з уточненням «готові/згодні взяти на роботу студента» на порталі більше, ніж вакансій з аналогічними запрошеннями звернути увагу на вакансію для випускників.

Більша частина роботодавців, готових виростити у себе нових професіоналів, зосереджена у Києві та найбільших містах України (включаючи однойменні області).



Пропозиції для студентів й випускників у розрізі типу зайнятості і робочого графіка загалом мало чим відрізняються: зайнятість на повний робочий день — у пріоритеті, але студентам частіше пропонують стажування, гнучкий графік і віддалену роботу.





Списки ключових профсфер, де зустрічаються вакансії для студентів і випускників, також схожі. Так, найбільш активні роботодавці, котрі налаштовані запрошувати на роботу молодих фахівців з дипломом і без, зосереджені в IT-сфері/Телекомі і Ритейлі. Студентам також пропонуються вакансії у сферах, пов'язаних з наукою/освітою, маркетингом і адмініструванням персоналу. Туризм/ресторанний бізнес і медицина — ті сфери, де теж охоче візьмуть студентів.

Як знайти роботу в Німеччині студенту - досвід рівнянки

Випускники також мають високі шанси знайти собі роботу у сферах маркетингу, виробництва і управління персоналом, головною відмінністю від пропозицій для студентів є наявність пропозицій у сферах виробництва та юриспруденції.



Не секрет, що стажування — хороша можливість для старту кар'єри молодих фахівців.

Найбільше пропозицій для проходження стажування можна знайти у сфері продажів (32%), реклами/маркетингу/PR (17%) і консалтингу. У галузевому зрізі основну кількість вакансій з пропозицією пройти стажування розміщено у таких напрямках: ритейл, послуги для бізнесу і IT.


Без досвіду роботи: Що писати в резюме студенту?

Згідно з результатами опитування, проведеного за попередній період HeadHunter Україна, 42% роботодавців зазначають, що програми стажування та працевлаштування для молодих фахівців уже давно існують в їхніх компаніях.

Робота для студентів: де їх беруть і скільки платять

Як правило, спеціалістам без досвіду пропонують стажування (нерідко з мінімальною заробітною платою), але з широкими можливостями для навчання і подальшого професійного зростання. Погоджуючись на, здавалося б, не дуже привабливі умови у короткотривалій перспективі, цілеспрямовані молоді люди отримують можливість приєднатися до команди професіоналів і досвідчених наставників, претендувати на більш серйозні посади й, відповідно, більш високі зарплати у довгостроковій перспективі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ