21.11.2018, 18:00
Напої, що зроблять осінь теплішою
Останні дні листопада принесли заморозки, холодний вітер та понурий настрій. Чим зігрітися у таку похмуру погоду - розкажемо далі.
1. Чай з шипшини
Шипшина має цілющі властивості, перш за все, за рахунок великого вмісту вітаміну С. До речі, аскорбінової кислоти в ній навіть більше, ніж в лимонах і чорній смородині.
Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Ягоди шипшини також містять велику кількість інших вітамінів, мінеральних речовин і органічних кислот. Шипшина знімає запалення, є хорошим сечогінним і жовчогінним засобом, і звичайно, допомагає зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями.
Чудовою альтернативою відвару шипшини, про який ми писали вище, стане чай з додаванням малини. Пити такий чай необхідно свіжим, тому заварюйте його на один раз.
Складові:
- плоди шипшини – 50 г
- малина – 50 г
- вода- 200 г
- мед – за смаком
- чорна смородина – за смаком
Спосіб приготування:
Воду закип’ятити і залити плоди шипшини, малини і чорної смородини, накрити кришкою.
Дати чаю охолонути до кімнатної температури і процідити його. Перед подачею додати трохи меду.
Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну
2. Імбирний чай
Включивши його в раціон, ви забудете, що таке сезонна дипресія і застуда. Імбир багатий на вітаміни С, А, В1, В2, ефірними маслами, солями фосфору, заліза, натрію, магнію, кальцію.
Крім того, ця рослина містить всі необхідні амінокислоти.
Складові:
- свіжий імбир – 1 ст. л.
- молоко – 0,5 л
- вода – 0,5 л
- гвоздика – 10 шт.
- кардамон – 10 шт.
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- зелений чай – 2 ч. л.
- чорний чай — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Поставте гарячу воду на вогонь. Додайте гвоздику, кардамон і зелений чай.
Після того як вода закипить, додайте молоко. Трохи почекайте і додайте у воду чорний чай і дрібно нарізаний імбир.
Коли отримана суміш почне закипати, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.
Сім способів зігрітися на роботі
3. Настій з обліпихи
Обліпиха багата такими вітамінами, як В1, В2, С, К, Е, фолієвою кислотою, різними мікроелементами. Ця ягода широко застосовується як в народній, так і в традиційній медицині.Часте вживання обліпихи є запорукою міцного здоров’я і профілактикою багатьох захворювань.
Складові:
- ягоди обліпихи – 150 г
- вода – 0,6 л
- мед – за смаком
Спосіб приготування:
Ягоди промити і розділити на дві частини. З 100 грамів обліпихи зробити пюре і додати в нього ягоди, що залишилися.
Залити отриману масу окропом і дати настоятися 10-15 хвилин. Настій подавати з медом.
До слова, запропонуйте гарячий напій ближньому, зробіть приємність у холодну днину!
Шипшина має цілющі властивості, перш за все, за рахунок великого вмісту вітаміну С. До речі, аскорбінової кислоти в ній навіть більше, ніж в лимонах і чорній смородині.
Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Ягоди шипшини також містять велику кількість інших вітамінів, мінеральних речовин і органічних кислот. Шипшина знімає запалення, є хорошим сечогінним і жовчогінним засобом, і звичайно, допомагає зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями.
Чудовою альтернативою відвару шипшини, про який ми писали вище, стане чай з додаванням малини. Пити такий чай необхідно свіжим, тому заварюйте його на один раз.
Складові:
- плоди шипшини – 50 г
- малина – 50 г
- вода- 200 г
- мед – за смаком
- чорна смородина – за смаком
Спосіб приготування:
Воду закип’ятити і залити плоди шипшини, малини і чорної смородини, накрити кришкою.
Дати чаю охолонути до кімнатної температури і процідити його. Перед подачею додати трохи меду.
Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну
2. Імбирний чай
Включивши його в раціон, ви забудете, що таке сезонна дипресія і застуда. Імбир багатий на вітаміни С, А, В1, В2, ефірними маслами, солями фосфору, заліза, натрію, магнію, кальцію.
Крім того, ця рослина містить всі необхідні амінокислоти.
Складові:
- свіжий імбир – 1 ст. л.
- молоко – 0,5 л
- вода – 0,5 л
- гвоздика – 10 шт.
- кардамон – 10 шт.
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- зелений чай – 2 ч. л.
- чорний чай — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Поставте гарячу воду на вогонь. Додайте гвоздику, кардамон і зелений чай.
Після того як вода закипить, додайте молоко. Трохи почекайте і додайте у воду чорний чай і дрібно нарізаний імбир.
Коли отримана суміш почне закипати, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.
Сім способів зігрітися на роботі
3. Настій з обліпихи
Обліпиха багата такими вітамінами, як В1, В2, С, К, Е, фолієвою кислотою, різними мікроелементами. Ця ягода широко застосовується як в народній, так і в традиційній медицині.Часте вживання обліпихи є запорукою міцного здоров’я і профілактикою багатьох захворювань.
Складові:
- ягоди обліпихи – 150 г
- вода – 0,6 л
- мед – за смаком
Спосіб приготування:
Ягоди промити і розділити на дві частини. З 100 грамів обліпихи зробити пюре і додати в нього ягоди, що залишилися.
Залити отриману масу окропом і дати настоятися 10-15 хвилин. Настій подавати з медом.
До слова, запропонуйте гарячий напій ближньому, зробіть приємність у холодну днину!
Категорія: Новини > Споживач
Автор: OGO.UAПереглядів: 6592затишок вдома, тепло, здоров'я, весна, заморозки, похолодання, рівнянам, застуда, чай з імбирем, споживач
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 213
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1191
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 209
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 218