Ми у Facebook
18.11.2018, 11:20

Менінгіт у 23 школі: скільки дітей інфіковано?

Рівненський лабораторний центр зробив заяву стосовно смертельного випадку, що стався у 23 школі Рівного. Вчителька, яка за лічені дні "згоріла" від менінгіту, була не єдина інфікована цією хворобою.
Спеціалісти ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» лабораторно підтвердили діагноз менінгококової інфекції у померлої мешканки Рівного.

З метою виявлення носіїв менінгококової інфекції бактеріологічно обстежено 81 особа (55 дітей та 26 дорослих), які контактували з хворою. Це контактні по сім'ї, школі, інші близькі контакти. Серед них виявлено збудник менінгококової інфекції у 4 дітей. Діти направлені до інфекціоніста, який їх оглянув та призначив відповідне етіологічне лікування з подальшим контрольним бактеріологічним обстеженням.

Яким менінгітом хворіють діти?

В даному випадку неможливо встановити хто інфікувався першим – діти чи вчителька, тому просимо не робити необґрунтованих висновків та припущень щодо джерела інфекції.

В школі та за місцем проживання працюють педіатри, терапевти та ЛОР лікар. Вони проводять огляд контактних, за якими будуть спостерігати по 19 листопада включно. Нових випадків госпіталізації з підозрою на менінгококову інфекцію не зареєстровано.

Менінгіт у Рівному: випадок не єдиний

Нагадуємо, що збудник менінгококової інфекції – бактерія, яка дуже нестійка в зовнішньому середовищі, вона гине майже одразу при температурі повітря нижче 25°С та ультрафіолетовому опроміненні. Заразитись можна при дуже тісному контакті з носієм або хворим цією інфекцією. Проведення в приміщеннях звичайного вологого прибирання та провітрювання гарантує знищення збудника.





На правах реклами