Ми у Facebook
19.11.2018, 08:05

У 2019 році в бюджеті більше грошей на субсидії, - Андрій Рева

фото з facebook.com/MLSP.gov.ua

Таку заяву зробив високопосадовець під час зустрічі з журналістами.
Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів в інтерв'ю журналістам про те, що фінансування програми житлових субсидій у 2019 році збільшили в порівнянні з 2018-м роком.

В березні наступного року хочуть знову перерахувати пенсію

"У 2018 році на програму житлових субсидій було закладено 71 мільярд гривень, але з цієї суми майже 18 мільярдів це борги за попередні періоди. До речі, 2018 рік був першим роком, коли Уряд не тільки не нарощував борги по субсидіях, але й зменшив їх на 18 мільярдів гривень. Тому, на субсидії було передбачено 53 мільярди гривень, а на наступний 2019 рік передбачено 55 мільярди гривень", - заявив Міністр.

На Рівненщині встановили нові тарифи


Урядовець також зазначив, що відповідно до розрахунків, у тому числі міжнародних експертів, цих грошей має вистачити для фінансування програми - "На збільшення кількості субсидіантів впливає зростання тарифів, а на зменшення їхньої кількості та розміру субсидій працює зростання доходів громадян. Протягом двох років комунальні послуги і ціна на газ не зростали, в той же час, внаслідок Пенсійної реформи пенсії зросли на 30 відсотків, а заробітні плати протягом першого півріччя зросли на 25 відсотків. Тому, якщо говорити про підвищення тарифів на газ на 23,5 відсотки, що вплине на збільшення тарифу опалення в середньому на 16 відсотків, то можна зробити висновок, що ці цифри корелюються одна з одною, а отже, різких змін у кількості субсидіантів та розмірах субсидій не буде".

Про це повідомляє прес-служба Міністерство соцполітики України, msp.gov.ua.





На правах реклами