Ми у Facebook
24.11.2018, 23:13

Види лінолеуму

Лінолеум - один з найпопулярніших підлогових покриттів. Споживачі вибирають цей матеріал через широке різноманіття колірних рішень і невисокої вартості. Лінолеум гарно поводиться в експлуатації, як в приватних житлових будинках, так і в місцях з великою прохідністю людей. Його часто укладають в лікарнях і поліклініках, освітніх установах і офісах.
За вартістю понад дешевого підлогового покриття годі й шукати. Ціни на лінолеум лежать в діапазоні бюджетного формату, і тому кожен споживач може його придбати. Незважаючи на невисоку вартість лінолеум має високі зносостійкі характеристики. При правильному підборі матеріалу таке підлогове покриття може прослужити довгі роки.

Призначення лінолеуму


За призначенням лінолеум розрізняється на побутовий і комерційний. Побутове ПВХ покриття призначене для приватного використання, навантаження на нього лягає в малих і середніх обсягах. Для приміщень з великою прохідністю людей варто використовувати комерційний лінолеум. Його підвищені зносостійкі якості забезпечують довгий термін служби, зберігаючи первинний зовнішній вигляд.

Типи лінолеуму:

• натуральний;
• пвх;
• мармолеум;
• релін

Для виготовлення натурального лінолеуму використовується природна сировина: лляне масло, кора коркового дуба, джутова тканина, деревна смола і натуральні пігменти. Таке покриття є екологічно чистим, тому рекомендовано його укладати в дитячих установах, школах і лікарнях. Натуральний лінолеум володіє високими теплоізоляційними властивостями. А також він відповідає вимогам пожежної безпеки. Єдиним мінусом натурального лінолеумного покриття є висока вартість.

ПВХ лінолеум виробляється зі спіненого вінілу. Підкладкою може служити неткана основа, повсть та інші матеріали. Цей матеріал для підлогового покриття купується найбільш за всього. Асортимент ПВХ лінолеуму передбачає різноманітне забарвлення, імітацію натуральних порід дерева, каменю, геометричні фігури і абстрактні малюнки.
Мармолеум відноситься до натурального покриття. Його використовують в якості настилу в приміщеннях з підвищеними санітарними вимогами. Цей матеріал є гіпоалергенним. Тому якщо в родині є алергік, таке підлогове покриття буде ідеальним. До недоліків мармолеума відносять складність настилу.

Релін - це гумовий лінолеум. Виготовляється він з синтетичного каучуку. Релін настилають в приміщеннях з високою вологістю, так як він не вбирає воду. Для приватного житла гумове покриття для підлоги не підходить, через невідповідність санітарним нормам. Релін застосовується в промислових приміщеннях і складах.

Високі технічні характеристики, такі як стійкість до впливів, зносостійкість і міцність, роблять лінолеум самим продаваним покриттям підлоги.





На правах реклами