Ми у Facebook
25.11.2018, 21:26

Кораблі РФ обстріляли український катер. Є поранені, - ВМС ЗС України

Фото pravda.com.ua.

Ситуація, схоже, почала загострюватися.
Як повідомляє прес-центр Командування ВМС ЗС України, після виходу з 12-мильної зони катери ПС ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України. Пошкоджено малий броньований артилерійський катер “Бердянськ”. Катер втратив хід, є поранений. Застосовується зброя на ураження.



О 21.20, вияивилося, що є затримані. Як повідомляє прес-центр Командування ВМС ЗС України За оперативною інформацією малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ. Також є інформація про двох поранених українських військових моряків.


Росія обрала нову тактику блокування в Азовському морі




Кілька годин перед цим, близько 19.00, з'явилося повідомлення про початок переслідування українських кораблів. Після початку руху на вихід корабельної групи ВМС ЗС України з Керченської протоки російські кораблі та катери розпочали переслідування та в ультимативній формі вимагають зупинитися під загрозою застосування зброї. Також з’явилася інформація про перекидання російського спецназу на прикордонний корабель ПС ФСБ РФ “Дон” з метою спроби абордажу.

Українські порти понесли колосальні збитки через дії Росії

Не зважаючи на це катери українських ВМС продовжили виконання поставленого завдання.



Як повідомляє Українська правда, сьогодні, 25 листопада, з'явилося повідомлення від Військово-морських сил Збройних сил України, що прикордонні кораблі РФ "здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України": російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксиру.

У "прикордонному управлінні ФСБ по Криму" заявиил, що три кораблі Військово-морських сил України перетнули державний кордон Росії. Згодом росіяни заборонили прохід цивільних суден через Керченську протоку.

У ВМС заявили, що військові судна України користуються свободою судноплавства у Керченській протоці та Азовському морі, отже можуть здійснювати прохід через Керченську протоку у будь який час за умови дотримання безпеки судноплавства.

Початок розвитку ситуації дивіться на відео:



Відео належить Телерадіостудія Бриз МО України.





На правах реклами