Ми у Facebook
27.11.2018, 18:59

“Олег Сенцов передає усім великий привіт,” - Дмитро Дінзе

Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.

Адвокат провідав українця, ув’язненого в Росії.
Нещодавно російський правозахисник Дмитро Дінзе провідав Олега Сенцова, який ув’язнений в російському місті Лабитнангі. Разом з правником був і відомий російський режисер Аскольд Куров, який зняв дукоментальний фільм про Сенцова.

Дмитро Дінзе (зліва) та Аскольд Куров (справа). Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.
Дмитро Дінзе (зліва) та Аскольд Куров (справа). Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.


Про це Дмитро Дінзе написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.



“Олег Сенцов передає усім великий привіт. Особливо Сашкові Кольченко (ще один ув’язнений українець, - Авт). Олег відновлюється, але голодування не минуло без наслідків. Вивозили в лікарню, у нього є зміни в нирках, серці й печінці. Залишиться це чи ні, лікарі сказати не можуть. Як це вплине на здоров’я теж невідомо [...] Починаючи з листопада не отримує “Новую газету” (відоме російське видання — Авт.), дуже непокоїться, що не може більше її читати. Олег активно працює над фільмом “НОМЕРА”. Пропрацювали понад 4 години, дуже багато матеріалу зробили. Ось такі новини”, - написав Дмитро Дінзе на своїй сторінці в мережі Фейсбук вчора, 26 листопада.

Британський кінодіяч написав Олегу Сенцову

Аскольд Куров. Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.
Аскольд Куров. Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.


А сьогодні, 27 листопада, знову з’явилося повідомлення від Дмитра Дінзе про те, що Олег Сенцов разом з Аскольдом Куровим говорили про кіно ще 4 години.

Лист Сенцова. Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.
Лист Сенцова. Фото зі сторінки Д.Дінзе у ФБ.


Кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі. Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

«Не хвилюйтеся за мене, я вижив», - Олег Сенцов

Сенцов тримав голодування понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. В суботу, 6 жовтня, припинив голодування через те, що до нього планували застосувати примусове годування.

Олег Сенцов почав писати сценарій нового фільму про життя ув’язнених

В 2018 році Олег Сенцов отримав відзнаку Європарламенту - премію Сахарова «За свободу думки».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ