Ми у Facebook
02.12.2018, 08:00

На Рівненщині новий інклюзивно - ресурсний центр

У Рокитному відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Вже сьомий на Рівненщині.
У Рокитнівському багатодітному районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр. У центрі надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей віком від 2 до 18 років, а також проводитимуть корекційно-розвиткові заняття. Фахівці центру також надаватимуть консультації батькам дітей з особливими освітніми потребами щодо занять та адаптації дітей у інклюзивних класах.

Центр має 7 освітніх осередків, зокрема, для занять лікувальною фізкультурою, куточок логопеда, реабілітолога, психолога, олігофренопедагога, ресурсну кімнату, відпочинковий та адміністративний. Окрім того, у закладі працюватиме також медична сестра.



У святі взяли участь народний депутат України Василь Яніцький, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський, голова райдержадміністрації Микола Кушнір, голова районної ради Анатолій Кінчур та представники громадськості.

«Я радію з того, що сьогодні на Рокитнівській землі відкриваємо такий центр. Центр, який покликаний допомагати не тільки дітям з особливими освітніми потребами, а їхнім батькам», – зазначив нардеп Василь Яніцький.

Варто зазначити, що це вже 7 інклюзивно-ресурсний центр на Рівненщині та другий на Поліссі, нещодавно подібний запрацював у Зарічному.

«Хочу ще раз наголосити, що ІРЦ – це не медичний заклад, а освітянський. Там не будуть лікувати, а будуть проводити корекціно-розвиткові заняття для особливих діток», – резюмував обласний освітянин Григорій Таргонський.

Після урочистого перерізання стрічки директор Олена Кулакевич запросила усіх присутніх оглянути Центр та пригостила маленьких гостей іменинним тортом. - повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА





На правах реклами