Ми у Facebook
03.12.2018, 12:32

Борці з Рівненщини привезли медалі Кубку Світу (ФОТО)

1-2 грудня у Будапешті відбувся Кубок Світу з панкратіону. В збірну України входило і двоє бійців із сарненської академії бойових мистецтв "Берсерк".
В результаті важкої боротьби Віденчук Віктор та Родіон Дем'янець завоювали по золотій медалі у розділі греплінг. Варто зазначити, що хлопці провели по 4 сутички у Будапешті.

- Підготовка була жорстка. Проводили по 5-6 тренувань у тиждень і виїжджали на сутички по греплінгу у Рівне. Віктор "зганяв" майже 5 кг ваги, а Радіон 2 кг. Результатом дуже задоволені. Ми багато в чому рухаємось на ентузіазмі. Своїми досягненнями хочемо показати, що в Україні не футбол спорт номер один, а єдиноборства, - прокоментував головний тренер АБМ "Берсерк" Антон Радько". повідомляє Інформаційна служба АБМ "Берсерк" (Сарни)



Довідково:

Панкратіон — давньогрецьке бойове мистецтво та вид спорту, уперше включеного до програми Олімпійських ігор Давньої Греції в 648 році до нашої ери. Поєднує в собі елементи боротьби і кулачного бою.

Греплінг - спортивне єдиноборство, комплексний вид боротьби, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою больових та задушливих прийомів намагається підкорити суперника, а також набрати більшу кількість очок в процесі боротьби за допомогою різних технічних прийомів (звалювань, захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо). Греплінг є боротьбою на підкорення, тобто основною метою спортсмена (греплера) є саме примус суперника до здачі. Ударна техніка у греплінгу суворо заборонена





На правах реклами