Ми у Facebook
04.12.2018, 17:30

У Рівному раніше розмитнили “євробляху”

Рівняни встигли швидше розмитнити авто за своїх сусідів хмельничан.
Як повідомляє виданням Depo.ua, у Хмельницькому сервісному центрі МВС сьогодні, 4 грудня, перший раз зареєстрували авто, ввезене з-за кордону, з екологічним стандартом нижче "Євро-5". Про це повідомили у сервісному центрі МВС в Хмельницькій області.

Проте, подібне авто у Рівному встигли зареєструвати раніше. Про це повідомила речниця обласного сервісного центру МВС Людмила Пшебільська.

Ще 29 листопада у територіальному сервісному центрі МВС № 5641 вперше зареєстрували одразу два авто з екологічним стандартом "Євро - 3" та " Євро - 2", які ввезли з-за кордону. До нещодавніх законодавчих змін щодо пільгового розмитнення автомобілів це було неможливо, оскільки реєструвалися автівки зі стандартом не нижче "Євро-5”.

В той же день, 29 листопада, в Луцькому сервісному центрі МВС вперше в Україні відбулася реєстрація автомобіля з екологічним стандартом нижче "Євро-5", ввезенного з-за кордону.

Нагадаємо, що ще 23 листопада, Глава України підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Законопроекти 8487 та 8488, які вступили в силу 25 листопада 2018 року, регулюють правила ввезення та розмитнення авто на єврономерах. У дохідній частині бюджету-2019 заплановані надходження від легалізації євроблях. Кабінет міністрів оцінив ці майбутні надходження у 1 млрд гривень. Ці кошти підуть до Пенсійного фонду у форматі додаткових надходжень. Проте в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова зазначила, що спрогнозувати, скільки саме отримає бюджет від легалізації “євроблях” наразі складно, оскільки ці надходження значною мірою залежать від поведінкового фактору - а саме готовності до співпраці власників авто на єврономерах.

Також, як стало відомо, 29 листопада, розблокували усі під’їзні шляхи, що ведуть до пунктів пропуску на західному кордоні і які були перекриті учасниками акції на автомобілях іноземної реєстрації.

А ще до цього, 25 листопада, користування або розпорядження транспортом особистого користування, які ввезли з метою транзиту через митну територію України, не є адміністративним правопорушенням, передбаченим у ч. 2 ст. 469 Митного кодексу України.





На правах реклами