Ми у Facebook
06.12.2018, 10:40

Проект Світового банку в дії або Як на Рівненщині розвивається кардіологічна служба

5 грудня у Рівному відбулась VI обласна конференція «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу в Рівненській області». У конференції взяли участь представники районних лікарень з усіх районів області, а також і обласні спеціалісти.
Захід був спрямований на те, щоб спеціалісти усіх ланок медичної допомоги могли обговорити нинішню ситуацію у сфері лікування серцево-судинних захворювань і обмінятись досвідом.
Під час конференції представникам районних лікарень вручили сертифікати на отримання спеціалізованого кардіологічного обладнання, закупленого в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». За словами керівника групи консультаційної підтримки субпроекту в Рівненській області Сергія Рибачка в рамках проекту Світового банку, окрім іншого, відбулася закупівля кардіологічного обладнання для кожної районної лікарні області, а також для рівненської центральної міської та обласної лікарень:





- Сьогодні, під час шостої обласної медичної конференції районним лікарням було передано обладнання на 20 мільйонів гривень. Сертифікати отримали 16 районних лікарень, а також рівненська обласна та міська лікарні. Кожна районна лікарня отримала по одному кардіоваскулярному УЗД-сканеру та дефібрилятору-монітору. Також раніше ми вже передали спеціальне обладнання для визначення рівня тропоніну, D-дімеру та інших кардіо-маркерів - розповів Сергій Рибачок.



Вартість одного такого комплекту, що наразі отримали районні лікарні становить більше 1 мільйона гривень.

Як зазначив Олексій Муляренко, від якості цього обладнання напряму залежить й якість надання медичних послуг:

- В серпні цього року ми вже вручали сертифікати на отримання комп’ютерної техніки для ведення електронного реєстру пацієнтів для сімейних лікарів, а сьогодні ми передаємо спеціалізоване обладнання для районних лікарень області. На черзі також й закупівля кардіологічного обладнання для сільських амбулаторій.

Нагадаємо, що втілення проекту Світового банку на Рівненщині триває вже третій рік і 65% запланованих заходів вже здійснено. Загальна вартість проекту становить - 19 350 000 доларів. Підсумовуючи результати субпроекту Сергій Рибачок детально розповів про хід реалізації спільного проекту МОЗ України та Світового банку в Рівненської області.



Отож, підписано 38 договорів на загальну суму 8 017 907 доларів. На етапі підписання знаходяться договори по медичному обладнанню для вторинного рівня(для райлікарень), а також комплексна система захисту інформації. Загальна сума договорів на стадії оцінювання становить майже два мільйони.
У 2018 на базі Рівненської обласної клінічної лікарні створено та забезпечено обладнанням серцево-судинний центр. А саме, закуплено у відділенні інтервенційної радіології агіографічний комплекс, вартістю – 718 800 доларів та обладнано операційну та палату інтенсивної терапії. Також для центру придбали спеціалізований кардіоваскулярний УЗД сканер та 22 одиниці обладнання для операційної та палат інтенсивної терапії(дефібрилятори, апарати штучної вентиляції легень, кардіографи, апарати тимчасової кардіостимуляції , монітори нагляду за станом пацієнта, інше). Центр відкрили лише в лютому 2018, а вже проведено більше тисячі інтервенційних втручань.

Можна говорити і про завершення закупівлі медичного обладнання для закладів охорони здоров’я вторинного рівня. Райлікарні отримали: спеціалізовані кардіоваскулярні сканери, аналізатори кардіомаркерів, дефібрилятор-монітори. На І півріччя 2019 року заплановано поставку електрокардіографів, систем для проведення тредміл-тесту, приладів холтерівського моні торування ЕКГ та АТ. Загальна вартість обладнання 1 664 000 доларів.

Та на горизонті ще один грандіозний проект - створення серцево-судинного центру у місті Сарни. Як зазначив Сергій Рибачок, за позитивними прогнозами, відкриття цього центру відбудеться в середині наступного року. На разі підготовлено проектно-кошторисну документацію для реконструкції частини приміщення Сарненської районної лікарні під серцево-судинний центр, а 3 грудня 2018 року відбулось розкриття пропозицій по закупівлі медичного обладнання для серцево-судинного центру. Свої пропозиції надали сім компаній, у тому числі три іноземні. Проводиться оцінка пропозицій.



Разом з цим, в рамках реалізації проекту для нового центру центру планують закупити агіографічний комплекс, медичне обладнання для проведення електрофізіологічного дослідження серця, дефібрилятори, 12-канальні електрокардіографи, монітори нагляду за станом пацієнта, тощо. Проектна вартість обладнання для сарненського серцево-судинного центру становить 1 081 900 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
На Рівненщині Світовий банк оголосив масштабний будівельний тендер

Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

В рамках проекту Світового банку на Рівненщині відремонтують ще 37 амбулаторій





На правах реклами