Ми у Facebook
07.12.2018, 08:35

Спортивні вихідні: БК Рівне запрошує на матчі (+ВІДЕО)

Чотири домашні матчі за два дні. БК “Рівне” запрошує на спекотний грудневий баскетбольний вікенд.
Чотири домашні матчі за два дні проведуть головні команди Баскетбольного клубу “Рівне” вже цього вікенду. У жіночій Суперлізі до нашого міста завітає діючий володар Кубку та віце-чемпіон України одеський “Інтерхім-ОСДЮСШОР”, а в рамках чоловічої Вищої ліги рівняни прийматимуть “КПЗО ДОС ДЮСШ-ДОР” з Дніпра. Усі матчі пройдуть в спорткомплексі “ДЮСШ-4”.



Баскетбольний вікенд розпочнуть чоловічі команди БК “Рівне” – “КПЗО ДОС ДЮСШ-ДОР”. У суботу 8 грудня їх гра відбудеться о 14:00, а у неділю, 9 грудня, команди вийдуть на майданчик об 11:00.

“КПЗО ДОС ДЮСШ-ДОР” цього сезону у вищій лізі провів десять матчів, у двох з них здобув перемогу – це над “Черкаські Мавпи – 2” 93:72 та над “Київ-Баскет-2” 65:63. В турнірній таблиці команда знаходиться на останньому, дев’ятому місці. Зазначимо, що дніпряни минулого сезону також не хапали зірок з неба, щоправда, тоді вони завершили регулярний чемпіонат з нулем в графі перемоги.



БК “Рівне” та “КПЗО ДОС ДЮСШ-ДОР” чотири разі грали в минулорічному чемпіонаті. У всіх іграх впевнені перемоги здобули рівняни. 7-8 жовтня 2017 це були перші офіційні ігри в історії БК “Рівне”. Тоді дніпрян було обіграно майже з однаковим рахунком, спершу 83:56, а потім 85:56. “КПЗО ДОС ДЮСШ-ДОР” і свої “домашні” матчі з БК “Рівне” провів в нашому місті. Це сталося 20 та 21 січня вже 2018 року. Рівняни здобули ще більш переконливі перемоги. Спершу 114:58, до речі, це також пам’ятний рахунок для клубу, адже саме тоді, команда вперше в історії перетнула позначку в 100 очок закинутих супернику в одному матчі. В другій грі результат був більш скромним, але не менш переконливим 91:73.

Незважаючи на те, що команда гостей є одним із аутсайдерів чемпіонату, “прохідних” ігор в клубі не очікують. Адже, лазарет чоловічої команди БК “Рівне” як і раніше залишається переповненим. Критичної межі було досягнуто в другій виїзній грі проти ще одного аутсайдера “Черкаські Мавпи-2”, в якій через це рівняни зазнали поразки та перервали свою одинадцятиматчеву переможну серію в чемпіонаті. Тож до ігор з дніпрянами в команді готуються дуже серйозно і відповідально, адже буде не просто. Тому і закликають уболівальників прийти та підтримати команду в цей не простий період часу!

У жіночій Суперлізі в ці вихідні у Рівному зустрінуться минулорічний бронзовий та срібний призер Чемпіонату України. БК “Рівне” прийматиме одеський “Інтерхім-ОСДЮСШОР”. У суботу 8 грудня гра у “ДЮСШ-4” розпочнеться о 17:00, а в неділю, 9 грудня, команди вийдуть на майданчик о 14:00.

Цікаво, що і зараз команди йдуть пліч-о-пліч в турнірній таблиці, маючи ідентичні показники п’ять перемог та стільки ж поразок, і ділять трет’є та четверте місце турнірної таблиці. Рівнянки знаходяться вище за кращої різниці забитих та пропущених очок в загальному заліку.

Незважаючи на те, що БК “Рівне” лише другий сезон виступає в Суперлізі, з одеситками вже склалася солідна історія протистоянь. Загалом команди провели між собою вже вісім офіційних матчів, і що цікаво, всі вони відбулися вже в 2018 календарному році. Сім з них було минулого сезону, спершу чотири у регулярному чемпіонаті, а потім ще тричі команди сходилися на стадії півфіналів плей-офф. 13 та 14 січня суперники зустрічалися в Одесі, господарки були двічі сильнішими 79:67 та 84:78. 23 та 24 березня БК “Рівне” взяли упевнений реванш у суперниць на власному майданчику 69:58 та 67:66. З сумом та гіркотою згадують в команді протистояння з одеситками у півфіналі чемпіонату. Все так чудово починалося, виїзна перемога рівнянок у першому матчі 70:60, а потім гіркі дві поразки спершу вдома 55:67, а потім знову в Одесі 65:71. І саме “Інтерхім-ОСДЮСШОР” вийшов до фінальної серії чемпіонату, а БК “Рівне” боролися за бронзу.

Команди Рівного та Одеси вже зіграли і в “новітній” історії. 12 жовтня “Інтерхім-ОСДЮСШОР” грою з БК “Рівне” проводив для себе стартовий матч цьогорічного чемпіонату. Тоді, рівнянки упевнено почали матч, і рахунок 20:13 на користь підопічних Валерія Жартуна лише яскраве тому підтвердження. Але, в наступні пів години ігрового часу домінували вже господарки, які до перерви зрівняли рахунок 27:27, а в другій половині гри вийшли вперед та довели матч до перемоги 60:46.

Тоді у рівнянок найрезультативнішою стала Тетяна Гаврильчик 17 очок та 8 підборів та Дарина Степанюк – 13 пунктів. Щодо одеситок, то в тому матчі феєрила Діана Бондарюк – 22 очки та Юлія Сергєєва 18.

За підсумками десяти матчів, найрезультативнішою в складі одеситок є Маргарита Глєбова, в середньому 12,5 очок за гру та 7,1 підбирань. Наталія Бондар має титул кращого плеймейкера 7,5 результативних передач в середньому за матч.



Як видно, одеситки не вирізняються стабільністю в своїх іграх. Але домашня серія з трьох перемог, де серед “жертв” БК “Франківськ” однозначно додали команді упевненості.

Не має причин “складати зброю” перед одеситками і в БК “Рівне”. Адже, з кожним матчем підопічні Валерія Жартуна лише додають в грі, і результаті. Як і в “Інтехіма” у рівнянок також триває переможна серія в Суперлізі, яка сягнула вже чотирьох матчів. Тож цими вихідними у Рівному в когось із команд обов’язково вона закінчиться. Рівненські баскетболістки упевнені, що за традиційної великої та шаленої підтримки своїх прихильників, вони порадують власних уболівальників не лише гарною грою, але й результатом, а тому запрошують усіх любителів баскетболу прийти та допомогти команді здобути перемоги!





На правах реклами