Ми у Facebook
09.12.2018, 14:04

Децентралізація повинна завершитися у 2020-му

Відповідний указ підписав Президент України.
Документ зобов'язує Кабмін забезпечити розроблення та внести на розгляд Верховної ради законопроект щодо удосконалення законодавства про місцеві вибори у зв'язку з утворенням об'єднаних територіальних громад.

Також уряд повинен вжити заходів щодо надання державної підтримки для завершення до 2020 року формування та утворення спроможних територіальних громад по всій території України.

Кабміну також необхідно посилити спроможність територіальних громад та забезпечити сприяння розвитку сільських територій, зокрема шляхом збільшення обсягів надання фінансової підтримки органам місцевого самоврядування для впровадження реформи у сфері освіти, у тому числі модернізації мережі опорних шкіл, придбання шкільних автобусів, підключення навчальних закладів до швидкісного Інтернету.

Обласним державним адміністраціям доручено забезпечити розроблення та затвердження планів перспективного розвитку відповідних областей на 2019 - 2021 роки.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано розробити та затвердити плани перспективного розвитку відповідних міст, селищ та сіл на 2019 - 2021 роки з урахуванням регіональних стратегій розвитку, місцевих пріоритетів, визначених територіальними громадами.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, 4 травня цього року Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (законопроект №6466).





На правах реклами