Ми у Facebook
10.12.2018, 09:20

Новорічні клопоти: як перевірити легальність ялинки

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок.
Їх заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища та не завдаючи шкоди для лісу!

Громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Головну ялинку Рівного привезуть з лісу

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами:

- самоклейними етикетками
- пластмасовими бирками-стяжками



Ці засоби розриваються при спробі їх зняття, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті https://www.ukrforest.com/check. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Різдвяна казка: коли у Рівному засвітять ялинку

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android (yalynka.info – можна безкоштовно встановити з Google Play Market), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії).





На правах реклами