Ми у Facebook
12.12.2018, 12:05

ТОП-3 рецепти смачних вареників на Андрія

До вашої уваги – 3 рецепти різних начинок для справжніх домашніх українських вареників, приготованих власними руками. А якщо додати трохи фантазії - можна зліпити святкові вареники «з сюрпризом»!
Вареники з картоплею та цибулею

На 500-600 г пюре з картоплі – 1 подрібнена велика цибулина, підсмажена з 2 столовими ложками олії, чайна ложка солі, чорний мелений перець.

Пісні вареники з квашеною капустою

0,5 кг пошаткованої квашеної капусти, 1 подрібнена ріпчаста цибулина, 1 терта морквина, 3 столові ложки олії, чорний мелений перець.
Капусту відкиньте на друшляк, щоб стікав сік. Якщо капуста перекисла, промийте її у мисці з водою і відкиньте на друшляк. Налийте у сковорідку олію, зверху покладіть капусту, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин. Потім додайте терту моркву, окремо підсмажену на олії з подрібненою цибулею. Усе перемішайте, ще потушкуйте, щоб випарувалась уся волога. Якщо начинка надто кисла, додайте чайну ложку цукру. Охолодіть.

Солодкі вареники з вишнею

500 г заморожених вишень без кісточок, 2-3 столові ложки цукру.
Можна замінити консервованими вишнями у власному соці або так званими «п`яними» вишнями – якщо залишилися в холодильнику пересипані цукром ще з літа). Перед тим, ліпити вишні з варениками, треба відкинути їх на друшляк чи сито, ще й трохи відтиснути.

Нагадаємо, що напередодні свята Андрія, дівчата ворожили на варениках, щоб дізнатись котра з подруг перша заміж вийде. До того ж, вареники, це не лише спосіб ворожби, а смачний наїдок.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами