Ми у Facebook
29.12.2018, 17:20

Як скористатись податковою знижкою

Фото з Інтернету

Податківці Рівного повідомляють, що скористатись правом на податкову знижку можна до кінця 2018 року, подавши до територіального органу ДФС за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи.
У поточному році в Рівному таким правом вже скористалось більше двох тисяч жителів міста.

Нагадуємо, відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Звертаємо увагу, що скористатись правом на податкову знижку можуть всі громадяни України, які отримують дохід у вигляді заробітної плати та сплачують податок на доходи фізичних осіб. Останній момент є істотним, адже своєчасна та у повному обсязі виплачена заробітна плата сприяє отриманню громадянами соціальних гарантій на законодавчому рівні.






На правах реклами