Ми у Facebook
14.12.2018, 16:00

“Світ може бути готовим до глобального конфлікту”, - Валентин Петров

фото з 24tv.ua.

Незважаючи на ескалацію гібридної агресії РФ та внутрішні проблеми, Україна стає дедалі сильнішою і готова до нових викликів.
Про це зазначив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров у виступі на презентації спільного проекту «Українського тижня» та The Economist «Світ у 2019», що відбулася у книгарні «Є» у Києві.

Аналізуючи ескалацію російської збройної агресії проти України, він зауважив, що Україна є не кінцевою метою РФ, а лише елементом підготовки до більш широкого наступу. «Якщо подивитися на сучасні російські військові ініціативи, можна сказати, що це не тільки підготовка до війни з Україною, це один з елементів більш широкого стратегічного розгортання російської наступальної машини. Вона йде від Північного моря аж до Сирії. Фактично можна говорити про підготовку до світової війни», - сказав Валентин Петров.

За словами керівника Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО України, глобальний конфлікт може розгорнутися вже у найближчі роки: «Зараз усі плани переозброєння великих держав, зокрема, РФ, заплановані на 2023-2025 роки. Світ може бути готовим до глобального конфлікту буквально за 6 років, але він може розпочатись і раніше». У гіпотетичній третій світовій війні «Росія, посилена ресурсами України - це буде зовсім інша Росія», зазначив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, підкресливши, що це поступово усвідомлюємо не лише ми, а й західні еліти, які розуміють, що Україну треба підтримувати.

На його переконання, наступний рік стане принципово важливим для нашої держави, зокрема, у зв'язку із президентськими та парламентськими виборами, у які намагатиметься втрутитись агресор.

«Абсолютно зрозуміло, що наш противник намагатиметься скористатися цим. «Військова карта» є, розгортаються військові з'єднання на кордоні. Це дійсно страшна сила, і ця сила не тільки для України - в її планах пройти Україну наскрізь, і, рухаючись далі, через Білорусь вийти на країни Балтії, Польщу», - сказав керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО України, наголосивши, що росіяни спробують вплинути на ситуацію в нашій державі напередодні виборів гібридними засобами «через інформаційну та кіберкампанію». Але сектор безпеки і оборони готовий до цих загроз, додав він.

При цьому, за словами Валентина Петрова, змінюється якість наших Збройних Сил, що є ключовою перевагою перед російським агресором. «Поступово ми перетворюємося на зовсім іншу силу. Крок за кроком ми стаємо сильнішими», - підсумував він.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО, rnbo.gov.ua.

Нагадаємо, у 2017 році була заява про те, що Росія може використати територію Білорусі для вторгнення своїх військ в Україну. Через це Україна зміцнювала свої кордони.





На правах реклами