Ми у Facebook
14.12.2018, 17:17

Сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 945 – 14 грудня оголосили Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначають кожного року.
32 роки минуло від 26 квітня 1986 року – дня трагедії, наслідки якої не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою ще багато років. Але назавжди залишиться в серцях людей невмируща пам'ять про солдатів атомного фронту, який відкрився у раніше мало кому відомому куточку українського Полісся – Чорнобилі.

"Ми висловлюємо велику пошану ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.Низько схиляємо голови перед тими, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів сусідніх і не сусідніх держав.Їхній подвиг є яскравим свідченням того, що лише ми самі, спроможні відвести біду від нашого дому, від кожного мешканця нашої землі і наших нащадків.Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до цього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда", - йдеться у повідомленні на сайті Міністерства соціальної політики України.

За повідомленням прес-слуджби Мінсоцполітики, msp.gov.ua.

Нагадаємо, цього року Президент підписав Указ про посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ