Ми у Facebook
17.12.2018, 17:59

Адвокати змогли зустрітися з частиною полонених українських моряків

фото з unn.com.ua.

Адвокатській групі вдалося зустрітися з 11 із 24 військовополонених українських моряків, яких росіяни захопили у Керченській протоці.
Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час прес-конференції в понеділок, 17 грудня, передає кореспондент УНН.

"Зараз наші адвокати вже з 24 змогли зустрітись з 11 нашими військовополоненими. Не тому що вони не хочуть, а тому, що їм не дають на це згоду. Тому що щодо 8 (моряків – ред.) вже почались слідчі дії. І трьох, тому що вони поранені і це краще можна зробити у "Матроській тиші", ніж у "Лефортово", тому що там є особливий режим по допуску до наших військовополонених", - сказала Денісова.

Нагадаємо, що 25 листопада, росіяни напали на три українські кораблі – малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Напад на українські кораблі здійснили, коли вони поверталися після невдалої спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

У полон росіян потрапило 24 українські моряки. Шестеро - поранені. ВМС ЗСУ не підтверджують, але й не спростовують інформацію про імена полонених моряків, які були оприлюднені в ЗМІ.





На правах реклами