Ми у Facebook
18.12.2018, 16:08

Владику Епіфанія визнав Ватикан, - Зоря

фото uainfo.org.

Про це стало відомо сьогодні, 18 грудня.
Як повідомив Євстратій Зоря, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, офіційний портал новин Ватикану 17 грудня повідомив про обрання Митрополита Епіфанія Предстоятелем автокефальної УПЦ.



На переконання Євстратія Зорі, це значить, що згідно із порядом екуменічного діалогу з Православними Церквами в силу канонічного визнання Вселенським Патріархом Варфоломієм Української Церкви та її Митрополита — ця Церква набуває для Ватикану суб‘єктності.

"Хоча відсутність Евхаристійної єдності між Католицькою Церквою і Православною Церквою визначає, що офіційно перша не здійснює якогось церковного акту визнання нової автокефалії, однак фактично поширення цієї офіційної новини є сигналом для всіх, хто ще має сумнів, в тому числі у Помісних Церквах: дипломатія Вселенського Патріархату перемогла московські потуги, - наголосив Євстратій Зоря.


Нагадаємо, 15 грудня, у Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому і було обрано предстоятеля Української Помісної Автокефальної Православної Церкви, яким став Владика Епіфаній.





На правах реклами