Ми у Facebook
21.12.2018, 15:36

Автомобілі та техніка лікарням, тисячі врятованих життів: як Світовий банк працює на Рівненщині

У Рівному в рамках сьомої медичної конференції «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу» обговорили перспективи розвитку галузі охорони здоров’я.
Втілення проекту Світового Банку на Рівненщині реалізується в чотири етапи. Спочатку позитивні зміни торкнуться північних районів області - Володимиреччини та Зарічненщини. Наступними будуть Сарненський, Рокитнівський, Дубровицький, Костопільський, Корецький та Березнівський райони. Третій етап модернізації буде у Гощанському, Острозькому, Здолбунівському та Рівненському районах. Далі Радивилівський, Демидівський, Млинівський, Дубенський та місто Дубно.



Рік, що минає багатий на результативні зрушення в галузі медицини Рівненщини.
Зокрема, для оперативного транспортування пацієнтів з хворобами системи кругообігу до серцево-судинного центру закуплено 18 автомобілів, для ЦРЛ області придбано 19 спеціалізованих кардіостимуляторних ультразвукових сканерів, 19 аналізаторів кардіомаркерів, 19 дефібриляторів-моніторів, передано закладам охорони здоров’я області 320 ноутбуків і 260 багатофункціональних пристроїв та запроваджено загальнообласний електронний реєстр пацієнтів з груп ризику на серцево-судинні захворювання. Створений серцево - судинний центр, що працює у режимі 24/7. Вже за перші за перші 9 місяців своєї роботи фахівці центру провели майже 1500 операцій. рім того, заплановано відкрити аналогічний центр у Сарнах. Проводиться реконструкція та капітальний ремонт лікарських амбулаторій у районах області. Будівельні роботи активно тривають на 19 об’єктах Рівненщини.

Керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку Сергій Рибачок розповів, як запроваджується електронний реєстр пацієнтів:
- Усі медичні показники пацієнтів будуть занесені в електронну систему, доступ до якої матимуть лікарі, у який би заклад людина не зверталася - у Дубровиці, Рівному чи Зарічному. Непотрібно буде носити з собою усі медичні картки, адже ця система об’єднає біля 300 закладів охорони здоров’я в Рівненській області.



Напередодні соціологічна група «Рейтинг» проводила дослідження стану медицини на Рівненщині. Роботу Світового банку респонденти оцінили позитивною. Аудиторія опитаних мешканці Рівненщини від 18 років і старші.

До слова, в рамках Проекту протягом року було проведено 54 тренінгів та 6 медичних конференцій. Навчання пройшли 1220 працівників медичних установ – сімейні лікарі, терапевти, бригади екстреної швидкої допомоги, лікарі-кардіологи.





На правах реклами