Ми у Facebook
24.12.2018, 20:20

25 грудня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У вівторок, 25 грудня 2018 року, - Різдво Христове у християн західного обряду. Католицьке Різдво. Також Різдво святкують лютерани, віряни англіканської церкви, частина методистів, баптистів і п`ятидесятників, а також 10 з 15 помісних православних церков світу, що користуються Новоюліанським (Григоріанським) календарем. Офіційне державне свято і вихідний день у понад ста країнах світу. А з 2017 року - і в Україні.

Вітаємо всіх християн західного обряду з Різдвом Христовим! Нехай зимові свята принесуть усім вам мир, спокій, злагоду і надію на краще!

Як у Рівному святкуватимуть Різдво 25 грудня

Православні християни вшановують пам'ять cвятителя Спиридона, єпископа Тримифунтського, чудотворця. Триває Різдвяний піст. Календар харчування на кожен день Різдвяного посту 2018-2019

Іменини (День ангела): Олександр, Спиридон.

25 грудня в історії: 170 років з дня народження Ореста ЛЕВИЦЬКОГО (1848 – 1922), історика, археографа, архівіста, етнографа, літературознавця, письменника, академіка Української академії наук.

Прикмети дня: за народним календарем, 25 грудня - Спиридона Сонцеворота. Ніч починає зменшуватись, а день - збільшуватись. Якщо на Спиридонасонячно, то Новий рік буде морозним, ясним, а коли похмуро і на деревах іній - хмарним і теплим. Якщо ніч ясна, то зима буде холодна, а літо жарке; як ніч темна - зима тепла, а літо похмуре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
24 грудня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у грудні 2018
Церковний календар на грудень 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram







На правах реклами