Ми у Facebook
27.12.2018, 16:02

Як в Україні діє російська агентурна сітка (+ВІДЕО)

фото з prm.ua.

Росіяни не соромляться відверто диверсійних і терористичних методів, бажаючи підірвати обороноздатність України.
Це викрадення людей, підриви, політичні вбивства і таке інше. На даний час розвідувально-підривні завдання проти України плануються і організовуються не лише з території РФ, а і тими підрозділами Головного управління ЗС РФ, які дислокуються на території анексованого Криму і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Деталі стали відомі сьогодні, 27 грудня, під час брифінгу Департаменту контррозвідки Служби безпеки України щодо виявлення, викриття та припинення діяльності агентурних мереж та бойових груп Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Про масштабність проведення Головним управлінням Генштабу ЗС РФ розвідувально-підривної діяльності в Україні можуть свідчити відповідні результати контррозвідки. Зокрема діяльність агентів, інформаторських мереж Агентурно-бойових груп російської воєнної розвідки викрито на території усіх південно-східних областей України, а також столичного регіону.

Їх викрили на території 11 областей України.

20 грудня 2018 року затримали керівника агентурної мережі російської воєнної розвідки у Миколаївській області. До завдань входило збір та передача ворогу різнопланової інформації з обмеженим доступом.

Також на території Миколаївської області затримали керівників багатоцільової агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ, яка збирала та передавала важливу розвідувальну інформацію у військовій, політичній та соціально-економічній сферах. Окремим напрямом в групи було планування та проведення диверсійних акцій. Задокументовано спробу отримання таємних відомостей.

У Харківській області викрили трьох членів агентурної мережі Росії на чолі з діючим офіцером національної поліції. Група виконувала завдання зі збору та передачі російській військовій розвідці службової інформації про діяльність національної поліції України, форм і методів розшуковувальної та контрольної роботи, а також дані про учасників АТО.

Також здійснювалась підготовка до проведення диверсійних актів на об'єктах критичної інфраструктури.

У травні 2018 року знешкодили створену співробітниками ГУ Генштабу ЗС РФ агентурну бойову групу з числа мешканців Харківщини на чолі з колишнім співробітником міліції. Група виконувала завдання з викрадення та переправлення на територію країни-агресора громадянина РФ, який у 2014 році перейшов на бік України на знак незгоди з політикою Кремля.

В Одеській області припинили діяльність агентурної мережі, яка координувалась з території тимчасово анексованого АР Крим. Російські куратори намагалися дістатися до інформації про планування спеціальних операцій Управлінням Служби безпеки України, функціонування оперативного командування дій ЗСУ, підбору та вивчення виконавців акцій фізичних осіб на території України.

На території Одеської області припинили діяльність агентурно-бойової групи, яка була сформована російською військовою розвідкою для виконання диверсійних та терористичних завдань на території південного регіону. Окремі члени групи брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на сході України. Виявлено чотири схрони із засобами ураження.

Про це повідомив телеканал Прямий.

Влітку 2018 року в Луганській області затримали на гарячому агента ГУ Генштабу ЗС РФ під час спроби вчинення терористичного акту стосовно одного з колишніх високопосадовців судової системи України. Відомо, що він відбував покарання на території так званого "ДНР", та був звільнений за сприяння представників російських спецслужб в обмін на виконання розвідувально-диверсійних і терористичних завдань.



Відео належить телеканалу Прямий.

У квітні 2018 року припинили діяльність агента Головного управління Генштабу Збройних сил РФ з позивним “Сократ”, полковника запасу ЗС інженера стратегічного підприємства міністерства оборони України. В обмін на громадянство і пенсійне забезпечення в Росії, він збирав та передавав відомості у сфері ремонту військової техніки й авіації в рамках договору державного оборонного замовлення.

У грудні 2018 року на Полтавщині викрили російського агента, який був завербований на території країни-агресора під псевдонімом “Пар”. За завданням російської спецслужби він здійснював виїзди до прикордонних регіонів Чернігівської області для відеофіксації розташування підрозділів Збройних сил та Державної прикордонної служби України.

Сьогодні українська контррозвідка демонструє спроможність викривати і припиняти таємні операції, які несуть значну загрозу українській державі. Українська контррозвідка здійснює протидію активній підривно-розвідувальній діяльності й інших російських спецслужб. Зокрема Федеральної служби безпеки а також Служби зовнішньої розвідки Російської федерації. Про результати цієї роботи обіцяють поінформувати громадськість окремо.

Нагадаємо, як зазначив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров, Аналізуючи ескалацію російської збройної агресії, Україна є не кінцевою метою РФ, а лише елементом підготовки до більш широкого наступу.





На правах реклами