Ми у Facebook
28.12.2018, 11:13

Як підготуватися до використання колінного бандажу при остеоартрозі?

При остеоартрозі колінний бандаж допомагає зменшити біль, переносячи навантаження з ослабленої ділянки на інші частин ноги. Завдяки цьому полегшується пересування та збільшується відстань, яку можна подолати пішки без значного погіршення самопочуття.
Ортопедичні товари для коліна мають різні конструкції. В більшості випадків вони представляють собою комбінацію жорстких (пластик, метал, композити) та м’яких (піна, синтетичний каучук) матеріалів.

Ризики


Можливі ризики, пов’язані з використанням бандажу:

• Дискомфорт. З незвички ортопедичний виріб може здаватися важким, громіздким, гарячим. Але з часом людина до нього звикає.
• Подразнення шкіри, набряк. Шкіра під бандажем може стати червоною. Інколи з’являється висипання, свербіж, набряк. Зазвичай це пов’язано з неправильно підібраним та надягненим виробом.
• Відсутність користі. При остеоартрозі бандаж допомагає не у 100% випадків. Деякі люди не отримують ніякої користі. Але інші повідомляють про зменшення болю та покращення рухливості. Велике значення має індивідуальний підбір ортопедичних виробів з лікарем.

Як підготуватися?


Обговоріть проблему з лікарем. Разом ви можете вирішити, чи допоможе бандаж в конкретному випадку і чи потрібно використовувати його регулярно.

Імовірно, вашому лікареві потрібно буде виписати рецепт і направлення до ортопеда. Цей медичний працівник ретельно огляне ногу і визначить, який саме виріб варто купувати.

Деякі конструкції є регульованими. Вони дозволяють змінювати рівень навантаження на коліно в залежності від того, яка підтримка вам потрібна для різних видів діяльності. Бандажі можуть мати стандартні розміри чи виготовлятися на замовлення. Останній варіант є значно дорожчим і для його виготовлення може знадобитися кілька тижнів.

Вибір конструкції


Ви можете швидше звикнути до бандажу завдяки якісній підготовці. Бажано виконувати її з ортопедом. Ось що він може зробити:

• Оглянути коліно.
• Запитати про розвиток остеоартрозу та симптоми, які турбують вас найбільше.
• Дізнатися, якою діяльністю ви плануєте займатися, надягнувши бандаж.
• Попросити вас зробити кілька кроків, щоб перевірити, як функціонує коліно.
• Зробити кілька замірів ноги для визначення параметрів ортопедичного виробу.
• Обговорити плюси та мінуси готових та нестандартних конструкцій.
• Пояснити, чим відрізняються один від одного різні моделі бандажів.

Завжди дотримуйтеся рекомендацій лікаря. Не бажано підбирати ортопедичні вироби без допомоги спеціаліста.





На правах реклами