Ми у Facebook
01.01.2019, 14:00

Що ми знаємо про Різдво і Новий рік

Незважаючи ні на що, ми з дитинства віримо, що в ці зимові дні станеться диво,
і з нетерпінням на нього чекаємо.
- У Середні віки прикрашена яблуками ялинка була символом Дерева пізнання
добра і зла.
- А перші прикраси у вигляді скляних кульок з’явилися 100 років тому, кажуть, через неврожай яблук.
- Мартін Лютер започаткував традицію прикрашати ялинку свічками, які з 1895 року замінили електричними гірляндами.
- До Америки ялинку завезли у XVII ст. німецькі іммігранти, до Англії – чоловік королеви Вікторії німецький принц Альберт, в Росію, а заразом і в Україну, ялинку, як символ Нового року, "приніс" Петро І у 1700 році.
- У 20-х роках минулого століття більшовики заборонили "буржуйські ялинки" і святкування Різдва та Нового року, але у грудні 1935 року партієць Павло Постишев "реабілітував" Новий рік разом із ялинками.
- Традиція новорічних подарунків походить від давніх римлян. Спочатку дарували їжу, потім гроші. А імператор Октавіан Август отримував від громадян цілу скриню золоих монет.
- Перші штучні ялинки робили з гусячого пір’я і з’явились
вони, звісно ж, у Німеччині в ХІХ ст.
- Ескімоси святкують Новий рік тоді, коли випадає перший сніг.
- У 1903 році в різдвяному випуску дитячого журналу "Малютка" був опублікований вірш Раїси Адамівни Кудашової "Ёлочка", а через 2 роки композитор-аматор Леонід Карлович Бекман поклав текст на музику – так побачила світ усім відома пісня "В лесу родилась ёлочка".
- Вперше політ Санта Клауса на санях описав Вашингтон Ірвінг у 1819 році.
- Найпопулярніша різдвяна пісня "Jingle Bells" була написана для Дня подяки у 1853 році Джеймсом П’єрпонтом (Pierpont), а різдвяною вона стала у 1890 році.
- Рудольфа – червононосого оленя Санта Клауса – вигадав у 1939 році копірайтер Роберт Мей для універмагу Montgomery Ward, а сніговика Фрості "створили" для рекламної кампанії спиртного ще у 1890 році.
- Пузанем у червоному короткому кожусі Санта Клаус став у 1931 році завдяки художнику Гаддону Сандблому, який створив його для різдвяної кампанії Coca-Cola (до цього Санта носив кожухи зеленого, синього та лілового кольору).
Останні кількадесят років світ дізнається про наближення Різдва завдяки вантажівкам Coca-Cola, створеним агентством W.B. Doner у 1995 році.

Джерело: sixtean.wordpress.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Яких традицій рівняни дотримуються на Різдво? [ОПИТУВАННЯ]

Рівняни розповіли про традиції святкування Нового року у різних країнах

Новорічні прикмети: де забобон, а де прикол





На правах реклами