Ми у Facebook
04.01.2019, 16:55

Українці оформили уже кілька тисяч "євроблях"

фото з gordonua.com.

Стали відомі офіційні показники.
З 25 листопада 2018 року по 2 січня 2019 року українці оформили 16,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які ввезли на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Із загальної кількості оформлених авто – майже 14 тис. транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили майже 119 млн грн (8500 за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією.

Найактивніше власники авто оформлювали транспортні засоби у місті Києві – 3037 автомобілів, Волинській – 2642, Чернівецькій – 2058 та Закарпатській областях – 1137.

Законом України від 08 листопада 2018 року № 2612-VIIІ „Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” запровадив нові умови ввезення транспортних засобів.

При цьому передбачується перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цим законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, першу автівку на іноземній реєстрації на Рівненщині розмитнили ще в кінці листопада 2018 року.

Також нагадаємо, що ще 23 листопада 2018 року, Глава України підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Законопроекти 8487 та 8488, які вступили в силу 25 листопада 2018 року, регулюють правила ввезення та розмитнення авто на єврономерах. У дохідній частині бюджету-2019 заплановані надходження від легалізації євроблях. Кабінет міністрів оцінив ці майбутні надходження у 1 млрд гривень. Ці кошти підуть до Пенсійного фонду у форматі додаткових надходжень. Проте в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова зазначила, що спрогнозувати, скільки саме отримає бюджет від легалізації “євроблях” наразі складно, оскільки ці надходження значною мірою залежать від поведінкового фактору - а саме готовності до співпраці власників авто на єврономерах.

Також, як стало відомо, 29 листопада 2018 року, розблокували усі під’їзні шляхи, що ведуть до пунктів пропуску на західному кордоні і які були перекриті учасниками акції на автомобілях іноземної реєстрації.

А ще до цього, 25 листопада 2018 року, користування або розпорядження транспортом особистого користування, які ввезли з метою транзиту через митну територію України, не є адміністративним правопорушенням, передбаченим у ч. 2 ст. 469 Митного кодексу України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ