Ми у Facebook
09.01.2019, 08:00

Парад вертепів: як військові Різдво святкували (+ФОТО)

Ви тільки подивіться!
В Рівненському гарнізоні відбувся парад Різдвяних вертепів.

Святкова вечеря, запашна кутя, смаколики, колядки та Вертепи – все це, й багато іншого стало невід’ємною складовою військових колективів, особливо тих, де проходять військову службу строковики. Ще вчора кожен із них, жив та навчався на власних розсуд, а сьогодні ці хлопці являється представниками одної з наймогутніших армій Європи, захисниками України.



Впродовж Різдвяних свят в одній із військових частин Рівненського гарнізону відбувся Вертеп за участю військовослужбовців різних категорій, зокрема військовослужбовців строкової служби. Святкові персонажі: ангели, Ірод, пастушки, воїн та інші, до своїх ролей підійшли творчо. Для підготовки до виступу у військових було декілька днів. Їм довелось згадати все, багато чого робити вперше, адже більшість костюмів та аксесуарів строковики шили власноруч.

Аби сповістити військових про благу вістку – народження Ісуса Христа на свято завітали представники церковного ансамблю та військовий капелан.

Саме вони передали командиру військової частини вогонь миру, щоб той в свою чергу поділився ним з кожним підлеглим.



Ще одною приємною несподіванкою для присутніх став ляльковий Вертеп за участю артиста, лікарняного клоуна, відомого рівненського актора Корнія Демидюка, яких показав присутнім виставу зі статуетками одночасно виконавши ролі своїх персонажів.

Як зазначив полковник Федір Капустинський, який провів цей вечір з підлеглими та передав їм вітання з нагоди Різдвяних свят від командувача військ оперативного командування «Захід», такі заходи є надзвичайно важливим елементом адаптації строковиків у військовому колективі. Тут створені всі умови, щоб кожен із присутніх відчув себе незамінною частинкою великої військової родини.

- Окреме дякую, хочу виразити нашим військовим капеланам, волонтерам та місцевим артистам, які прийшли, щоб в черговий раз підтримати військових на Різдво та довести, що армія й народ єдині. Саме вони принесли до військової частини Віфлеємський вогонь миру, який не тільки світить, перемагаючи темряву, а й гріє наші серця, додає хоробрості, робить нас непереможними, - підкреслив Федір Миколайович.

Прес-офіцер Міністерства оборони України

В Рівненській області підполковник Віктор Шубец





На правах реклами