Ми у Facebook
13.01.2019, 20:00

14 січня у Рівному: календар подій, свята, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У понеділок, 14 січня 2019 року, в Україні відзначають одне з найулюбленіших народних свят – Старий Новий рік, Василя. Тривають Святки, 12 святих днів.

Віршовані привітання зі Старим Новим роком

За церковним православним календарем – велике свято Обрізання Господнє і пам'ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської.

День пам'яті святителя Петра Могили, митрополита Київського і Галицького та всієї Руси.

Приймає вітання з днем народження народний депутат України, віце-президент МГО "Рівненське земляцтво", уродженець Зарічного ЯНІЦЬКИЙ Василь Петрович.

На Василя у селі Буща Дубенського района Рівненської області народився голова Служби безпеки України ГРИЦАК Василь Сергійович.

Іменинниця і начальник Управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому МЕЛЬНИК Віра Миколаївна.

Іменини (День ангела) святкують: Василь, В’ячеслав, Емілія, Єремія (Ярема), Іван, Кесарія, Микола, Михайло, Олександр, Платон, Трохим, Яків.

Прикмети дня: Старий Новий рік треба зустріти з веселим, піднесеним настроєм - бо який день на Василя, то і весь рік буде таким. А ще у перший день Старого Нового року в хату першим обов’язково повинен зайти чоловік, саме тому, щоб привабити в дім щастя і добробут, господарі запрошують посівальників-хлопців.

Інші народні прикмети на Василя

Привітання зі Старим Новим роком: вірші, засівання, побажання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
13 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у січні 2019
Церковний календар на січень 2018
Святкові та вихідні дні 2019 року

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами