Ми у Facebook
14.12.2018, 13:03

Як вирівняти здутий деформований лінолеум?

Навіть якщо лінолеум на підлогу було вкладено руками професіонала, все ж на ньому через деякий час можуть з’явитися бульбашки. Інколи це трапляється через роки й десятиліття після ремонту. Деформація не зникає сама собою. Але її доволі легко усунути. Компанія Паркет Поиск розповість, як це зробити.

Дрібні бульбашки


Для початку ретельно підметіть і витріть підлогу, щоб повністю видалити пил, воду, жир та інші забруднення. Використовуйте для цього теплу мильну воду, суміш води та оцту чи спеціальні мийні засоби.

Ваші подальші дії:

• Проколіть бульбашку великою голкою. Можна також використати для цього спицю чи кінчик ножа.
• Покладіть на підлогу тканину і пройдіться по ній гарячою праскою. Робіть це доти, доки засохлий клей під лінолеумом не активується.
• Протріть лінолеум вологою тканиною для видалення залишків клею.
• Покладіть на прогріту ділянку пергамент для випічки, а на нього стос книг, цеглину чи інший важкий предмет. Залиште його на 12-24 години.

Якщо ці поради виявилися неефективними, після проколювання бульбашки виконайте ці вказівки:

• Наберіть у шприц вініловий клей і введіть його у прокол (вистачить кількох крапель). Можете придбати клей, який продається в комплекті зі шприцами.
• Прогладьте лінолеум за допомогою качалки чи пляшки з товстого скла. Протріть його вологою тканиною.
• Накрийте підлогу пергаментом, покладіть гніт і зачекайте 12-4 годин.

Такий метод добре зарекомендував себе при усуненні бульбашок діаметром до 2-3 см.

Великі бульбашки


Покрокова інструкція:

1. Прогрійте здуту ділянку, використовуючи праску через тканину. Робіть це протягом кількох хвилин, доки розтопиться клей. Одразу ж зніміть праску.
2. Розріжте бульбашку від краю до краю навхрест, у формі літери «Х». потягніть за краї, щоб відділити лінолеум від підлоги. Працюйте обережно, щоб не пошкодити покриття. Використовуйте гострий ніж, інакше краї можуть бути кошлатими.
3. Нанесіть трохи клею на тонку лопатку чи ніж. Розподіліть клей по внутрішній поверхні лінолеуму тонким рівномірним шаром.
4. Прикладіть лінолеум до підлоги і впевніться, що його краї щільно прилягають одне до одного. Використовуйте качалку, щоб витиснути повітря.
5. Злегка натискаючи, протріть покриття вологою тканиною, щоб прибрати рештки клею.
6. Накрийте пошкоджену ділянку пергаментом, придавіть гнітом і лишіть на 12-24 години.

Після вищевказаних дій нанесіть на шви герметики і розрівняйте його відповідно до інструкцій виробника. Це допоможе приховати сліди ремонту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ