Ми у Facebook
16.01.2019, 11:20

Рівненщина: перевізники дивують цінами за проїзд

Ілюстративне фото

ОГО разом з читачами продовжують досліджувати царину перевезень в області.
Вчора, 15 січня, наш постійний читач Сергій, який мешкає в Горбакові, розповів, що йому довелося заплатити на дві гривні більше - не 22, а 24 гривні. Чоловік підозрював, що ціна на проїзд у маршрутці знову зросла.

Проте сьогодні, 16 січня, виявилося, що це був разовий випадок - Сергій і надалі віддав за перевезення 22 гривні. При чому, заплатив за перевезення цю ж ціну й вчора, коли повертався з Рівного до Горбакова.

"Тож, у загальному, плата з Рівного до Горбакова проїзд коштує 22 гривні, просто водій того разу вирішив взяти з мене на 2 гривні більше", - зазначає Сергій.

Нагадаємо, у вересні 2018 року проїзд з Рівного до Горбакова зріс з 18 гривень до 24-26 гривень. Пізніше, ціна знизилася до 22 гривень за проїзд.

Мешканка Рівненщини Маруся розповіла, що їздить у напрямку Корця й кожного разу платить різну ціну за проїзд - 32, 36, 46 і 48 гривень.

"Взагалі, я підмітила, що чим більше ти посміхаєшся водієві, тим менше ти платиш за проїзд", - сміється Маруся.


Нагадаємо, що згідно із постановою Кабінету Міністрів від 25 березня 2015 року, перевізники самі встановлюють тарифи на приміські, міжміські перевезення та перевезення по області. Перевізники під час формування ціни вони мусять керуватися наказом Міністерства транспорту і зв’язку. Під час формування вартості перевезення перевізники керуються так званим “зональним принципом” - все залежить від того, чи належить населений пункт до певної зони, яка і визначає розмір плати за проїзд. Якщо якийсь населений пункт розташований у певній зоні, то вартість проїзду буде така як і скрізь.





На правах реклами