Ми у Facebook
16.01.2019, 18:03

Нагородять кращих фотографів, які знімкували життя мешканців Рівненщини

Завтра, 17 січня, у Рівному заплановане відкриття виставки та нагородження переможців Третього конкурсу репортерської фотографії «Рівне-2018. День за днем».
У Конкурсі брали участь фотомитці не лише з Рівненщини, але й з інших країн:

“Подібний конкурс відбувається вже втретє. Цьогоріч у нас 30 учасників , це значно більше, ніж у попередні роки. У конкурсі були представлені більше 700 фотографій. Це фото з життя мешканців Рівненщини. Значно розширилася географія учасників: серед нагороджених не лише фотографи з Рівненщини, але й з Києва, Одеси та Грузії. Хотілося б, аби в майбутньому більше долучалося фотографів, які працюють у жанрі репортажної зйомки.

На завтрашній виставці будуть представлені 50 фоторобіт й відзначені найкращі автори. Найкращий автор — це той, у якого журі відзначило найбільшу кількість робіт. Це автор з Тучина Галина Нечипорук. А до складу журі входив я, а також Голова Національної спілки фотохудожників України Едуард Странадко та голова Львівської організації Національної спілки фотохудожників України Володимир Дубас ”, - говорить Олександр Харват, відомий не лише у Рівному фотохудожник, автор низки альбомів про Рівне та область, член правління Національної Спілки фотохудожників України, заслужений художник Міжнародної Федерації фотомистецтва (EFIAP), член Національної Спілки журналістів України, член Національної Спілки краєзнавців України, член правління Національної спілки фотохудожників України, Посол Миру.


Роботи Олексія Потянка, фото зі сторінки Олександра Харвата у ФБ.
Роботи Олексія Потянка, фото зі сторінки Олександра Харвата у ФБ.


Олексій Потянок на фотоконкурсі «Рівне день за днем, 2018» отримав «Золоту медаль фотосалону» за серію фото під назвою «Третім будеш?» та диплом за одиночне фото «Зараз заспіваю!».

“Для мене висока відзнака журі означає, що гостра соціальна тема, на яку я звернув увагу, актуальна і заслуговує на реакцію суспільства. Що турбує обивателя? Перш за все, респектабельність та заможність, але за цими речами ми часто втрачаємо людяність. Якщо в моєму рідному місті людина може замерзнути взимку на асфальті в центрі міста мов горобець, то певно щось тут не так, як має бути? В демократичних суспільствах безхатченки теж живуть на вулиці, але там є певна допомога таким людям - нічліжки, харчування. Наших безхатченків теж ніхто не жене, але й їх не так багато, аби їм допомогти. Часом цим людям не вистачає не лише їжі чи грошей, а спілкування і віри в те, що хтось з них може повернутися в соціум”, - говорить фотохудожник Олексій Потянок.

Фотовиставка та урочистості відбудуться у Міському будинку культури о 17.00.

Організатори та співорганізатори – народна студія «Простір фото» Рівненського МБК, студія «У фарватері істин» за підтримки Національної Спілки фотохудожників України.





На правах реклами