Ми у Facebook
03.02.2019, 17:20

Цікаво: кожен вид меду має унікальні властивості

Фото з Інтернету

Мед добре допомагає впоратися з проблемами здоров'я і краси. Його можна вважати ліками від багатьох хвороб.
Кожен вид меду має свої унікальні властивості. Проте, він теж буває різний: наприклад, в темному меді міститься більше міді, заліза і марганцю, ніж у світлому. Тому для лікування різних захворювань серцево-судинної системи і для антибактеріальної дії краще підходить саме темний мед.

Хвойний мед

Завдяки особливим властивостям хвойних рослин, такий бджолиний продукт має відхаркувальну, протимікробну, протизапальну, болезаспокійливу і заспокійливу дію.

Каштановий мед

Такий вид темного меду відносять до числа найбільш корисних сортів. Каштановий мед має специфічну гірчинку, тому його періодично підігрівають, щоб позбутися від цього присмаку. Він унікальний тим, що здатний навіть бджіл позбавити від хвороби.

Гречаний мед

Темний і насичений мед допомагає підвищити імунітет. Його корисно вживати, якщо у вас є авітаміноз та анемія. У гречаному меді міститься велика кількість заліза.

Луговий мед

Продукт здатний позитивно впливати на печінку, серце, органи дихання. Його рекомендують застосовувати при шкірних захворюваннях, адже цей мед є хорошим антисептиком.

Світлий мед краще розщеплює жири і допомагає збалансувати рівень кислотності в шлунку, так що його застосовують при захворюваннях травної системи і при дієтах.

Липовий мед

Його рекомендують вживати при застудних захворюваннях, оскільки цей вид меду містить має бактерицидні та потогінні властивості. Липовий мед допоможе знизити високу температуру та подолати кашель.

Лісовий мед

Його вживають для того, щоб внормувати підвищений тиск, а також при хворобах органів дихання.

Акацієвий мед

Цей продукт лікує хвороби шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура та нирок. Лікарі рекомендують його при застоях жовчі, утворення каменів, піску. Його корисно вживати при нервових розладах та безсонні.

Соняшниковий мед

Такий вид меду рекомендують при порушенні обмінних процесів в організмі, а також для зміцнення імунітету.

Конюшиновий мед

Світлий мед буде чудовим доповненням при дієтичному харчуванні, особливо якщо є проблеми з травленням. Цей продукт допомагає при печії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Щоб вас не “надули”…

Після свят: мед допоможе схуднути і не тільки

Народні методи для зміцнення дитячого імунітету від рівнянок





На правах реклами