Ми у Facebook
19.01.2019, 16:01

Сьогодні ховають загиблого мера Гданська

фото з /twitter.com/AdamowiczPawel/

Церемонія відбувається сьогодні, 19 січня.
Павел Адамович знайде вічний спочинок у Базиліці Внебовзяття Пресвятої Діви Марії.

Для поховання обране місце, яке буде доступним для всіх відвідувачів. Про це повідомила речниця мера Гданська Маґдалєна Скорупка-Качмарек.

За її словами, у правій частині базиліки, перед вівтарем, є Зал членів ради (pol. - Sala Rajców), бурґомістрів, або тих, хто керував Ґданськом. Поруч є ніша – цілком натуральна – де за склом буде урна з прахом президента, тож її можна буде побачити. Тому багато мешканців, котрі не встигли попрощатися з президентом в Європейському центрі Солідарності або в костелі у п’ятницю або суботу, зможуть приходити вже щоденно.

Похорон Павела Адамовича організує місто Ґданськ і родина трагічно загиблого президента, хоча він матиме елементи державного похорону. У суботній урочистості заплановано, що візьме участь президент Анджей Дуда, прем’єр Матеуш Моравєцький та голова Європейської ради Дональд Туск.

Про це повідомляє Польське радіо, www.polradio.pl.

IAR/А.М.

Нагадаємо, Павел Адамович, мер польського міста Гданськ, пішов з життя 14 січня. Його під час благодійного концерту поранив молодик, який кілька разів ударив Адамовича ножем. Врятувати мера не вдалося.





На правах реклами