Ми у Facebook
19.01.2019, 17:08

Росія не надала документи у справі Олега Сенцова

Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.уа)

Росіяни пропонують відкласти обмін паперами.
Мінюст РФ запропонувало Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) відтермінувати обмін документами за скаргою засудженого в Росії українського політв'язня Олега Сенцова. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на росЗМІ.

Повідомляється, що РФ запропонувала відкласти обмін документами після закінчення судового розгляду про російську анексію Криму. Відповідні документи російська влада направила в Європейський суд з прав людини 16 січня.

"У зв'язку з повідомленням Європейським судом з прав людини про зупинення провадження по скарзі "Сенцов проти Росії" до завершення розгляду по справі "Україна проти Росії (Крим)", влада Росії направили позицію про недоцільність обміну процесуальними документами щодо прийнятності та суті справи до винесення рішення з питання прийнятності зазначеної міждержавної скарги, враховуючи, що висновки ЄСПЛ в цьому рішенні можуть істотним чином вплинути на зміст правових позицій сторін за індивідуальною скаргою", - йдеться в повідомленні

Кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі. Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Сенцов голодував понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. В суботу, 6 жовтня, припинив голодування через те, що до нього планували застосувати примусове годування.

Навіть перебуваючи у російській колонії, продовжує роботу над сценарієм про життя ув'язнених.

У 2018 році Олег Сенцов отримав відому премію Сахарова "За свободу думки".

Підводячи підсумки 2018 року, деякі кінокритики назвали Олега Сенцова впливовим кінодіячем.

Також у Києві друком вийшла друком книга Олександра Мімрука «Олег Сенцов» англійською мовою.

Нещодвано стало відомо, що, навіть перебуваючи за ґратами, Олег Сенцов дописав новий роман і не планує полишати творчу діяльність.





На правах реклами