Ми у Facebook
19.01.2019, 12:30

Яка пухова ковдра краще - стьобана або касетна?

Пухова ковдра - це класика, вона відмінно зберігає тепло за рахунок створення повітряного прошарку, має легку вагу і велику різноманітність розмірів. Але, щоб виріб був довговічним, зберігав теплові властивості і за ним було легше доглядати, потрібно правильно вибрати його за методом пошиття.
Є два варіанти пухових ковдр: стьобана і касетна, обидва варіанти можна прийдбати перейшовши сюди. Кожна з пухових ковдр має свої переваги і недоліки в залежності від методу пошиття, тому перед покупцем завжди стоїть питання, яка краще. Щоб в цьому розібратися потрібно зрозуміти відмінності і оцінити достоїнства.

Чим же відрізняються касетна і стьобана ковдри?


Вся відмінність в структурі пошиття:

• Стьобана складається з тришарового «пирога»: тканина, пух, тканина, яка по зовнішній стороні прошивається будь-яким орнаментом. Спочатку зшивається тканинний чохол, в ньому розподіляється наповнювач, потім наноситься стьобаний малюнок. Пух не завжди розподіляється рівномірно, це впливає на теплові властивості. А після прання є ризик скочування наповнювача в грудку в одну сторону.
• Касетна також має тришарову структуру. Воно складається з окремих осередків однакового розміру, в які в міру зшивання надувається пух. У кожній касеті рівний обсяг наповнювача, тому теплові якості ковдри краще. Після прання немає збивання в одну сторону, а утворені грудочки легко повертаються до попереднього стану.

Касетна ковдра дорожче за вартістю стьобаної, так як технологія пошиття складніше. Але за якісними характеристиками вона краще стьобаної.


Чим касетна краще стьобаної?


Касетна ковдра - це якісна річ, з чудовими тепловими властивостями і необмеженим терміном служби. Вона має переваги, яких немає в стьобаної ковдри:

• Пух не гуляє по периметру, залишається в своїй комірці, і тому тепло розподіляється рівномірно. Результат досягається прошиванням кожної касети спеціальної армованої ниткою. Вона міцно з'єднує тканину, і не утворює розривів. Стьобаний метод через швидкість роботи машинки утворює розриви на тканині, через які пух вилазить назовні, і не залишається в своїй комірці.
• Касетна пухнастіше і тепліше, так як містить більший обсяг пуху.
• Стьобані вироби виробляються автоматизованим шляхом, а касетні вручну. Чохол створюється на швейних машинках, пух розподіляється вручну, прошивка осередків також виконується працівниками, тому якість краще.
• Відсутній порожній бортик по краю, так як стежки проходять по всьому периметру, тому немає пустот і грудок наповнювача.
• Простий догляд, не втрачає властивості після прання.
• Не викликає алергію, так як застосовується пух з антисептичної обробкою, відповідно не заводяться кліщі і різні мікроорганізми.



Касетні пухові ковдри - це довговічний виріб, в якому зберігаються теплові якості. У них немає розривів, утворення грудочок і інших неприємностей. Це всесезонний варіант для дітей і дорослих.





На правах реклами