Ми у Facebook
20.01.2019, 07:08

Безпеку тваринам: які експерименти заборонять

Фото з Інтернету

В Україні заборонять випробовування косметики на тваринах. МОЗ України пропонує проект Технічного регламенту на косметичну продукцію для громадського обговорення.
Це означає, що за новими правилами перелік заборонених інгредієнтів буде збільшено втричі (їх перелік сягає 400, однак зросте до 1238), виробники зможуть використати лише безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри. Мета нового технічного регламенту – забезпечити українців якісною та безпечною косметичною продукцією.

Один із важливих аспектів проекту – заборонити випробування косметики на тваринах. Humane Society International зазначає, що щороку гине від 100 000 до 200 000 тварин по всьому світу. Хімічні речовини втирають у поголену шкіру або капають в очі.

Українські виробники косметичної продукції матимуть змогу експортувати свою продукцію до країн Європейського союзу, іноземні виробники розміщуватимуть свої виробництва на території України, що сприятиме зменшенню вартості їх продукції.

До слова, документ має усунути адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського союзу. Іноземні та національні компанії зможуть використовувати новітні та технологічні методи тестування косметики.

За матеріалами МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Органічна косметика – нова філософія догляду за шкірою

Вчені стверджують - яскравий макіяж дратує чоловіків





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ