Ми у Facebook
21.01.2019, 16:40

Разом з власної волі: Україна відзначить століття Соборності

У Рівному на 22 січня заплановані урочисті масові заходи. Перекриють рух транспорту.
З метою вшанування визначальної дати для державотворення незалежної України — 100- річчя з Дня Соборності України, враховуючи відповідне розпорядження міського голови 22 січня 2019 року у місті Рівному відбудуться такі заходи:

11.40 — покладання квітів на майдані Магдебурського права (біля міськвиконкому) до пам’ятника “Загиблим за Україну” та святкова хода вулицею Соборною до майдану Незалежності.

12.00 — покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку; проведення акції єднання між майданом Незалежності та майданом Магдебурського права “З Україною у серці”.

13.00 — урочисті збори в музично-драматичному театрі за участі керівництва області, міста та громадськості.



Нагадаємо, 22 січня 1918 року перший український парламент – Українська Центральна Рада – Четвертим універсалом проголосив незалежність Української Народної Республіки. Через рік – 22 січня 1919-го – на Софійській площі урочисто проголосили об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.

Фото memory.gov.ua.<br />
Універсал Директорії Української Народної Республіки про злуку з Західноукраїнською Народною Республікою, 22 січня 1919<br />
<br />
Фото memory.gov.ua.
Універсал Директорії Української Народної Республіки про злуку з Західноукраїнською Народною Республікою, 22 січня 1919



Довідка:
Соборність — це неподільне ціле з усіх українських земель, які колись належали до різних імперій, а тепер об'єднані в незалежну європейську Українську державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
ФОТО: вул. Соборна у Рівному сьогодні

Ранок після Дня Соборності: дим над Євромайданом й нові барикади [+Фото]

Вся соборна Україна — на одному столі…





На правах реклами